Nesoglasja pripeljala do zamenjave na klopi

Dobrih deset dni pred začetkom nove košarkarske sezone je prišlo do zamenjave na klopi Plame pur. Kot smo že poročali, bo Martina Novaka zamenjal Grega Nachbar.

Martin Novak je zapustil trenerski položaj v Ilirski Bistrici.  Foto: Leo Caharija
Martin Novak je zapustil trenerski položaj v Ilirski Bistrici.  Foto: Leo Caharija

ILIRSKA BISTRICA > Dolgoletni trener bistriškega drugoligaša Martin Novak je minuli konec tedna končal svoje poslanstvo v klubu, ki ga je iz tretje lige popeljal do dodatnih kvalifikacij za napredovanje v prvo ligo ter med najboljšo osmerico v pokalnem tekmovanju.

Nekoliko slabši izkupiček so Bistričani zabeležili v zadnji sezoni, zato je Novak že sredi sezone vodstvu kluba ponudil svoj odstop. ”Verjamem v svoj način dela in ne dovolim, da bi mi ulica vsiljevala filozofijo, ki v moderni košarki ni več aktualna. Zato sem se odločil, da odstopim. Težko bi bilo namreč še naprej delati brez zaupanja in podpore vodilnih v klubu, ki imajo poleg tega še drugačne poglede na prihodnost in delo s člansko ekipo. Svojim bivšim igralcem želim vse najboljše,” zdaj že nekdanji trener Plame pur pojasnjuje svoje razloge za odstop.

Novaka bo na trenerskem stolčku zamenjal Grega Nachbar, ki je v zadnjih sezonah deloval pri obeh koprskih klubih, preizkušal pa se je tudi kot strokovni komentator na nacionalni televiziji. “Do teh dogodkov je prišlo zaradi nesoglasij med Novakom in vodjo stroke ter trenerjem mladinskih kategorij Arsenom Boškovićem,” pestro dogajanje v zadnjih tednih komentira predsednik Plame pur Andrej Muha, ki se je po odstopu Novaka odločil, da prekine sodelovanje tudi z Boškovićem. “Ker je začetek sezone pred vrati, smo morali hitro reagirati. Nachbar je bil v igri za prihod v naš klub že poleti. Moštvo je zdaj oblikovano in menim, da lahko v novi sezoni napademo zgornji del lestvice,” je optimističen Muha.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano