Neobremenjeni v Poreč

Svojo tretjo evropsko sezono bodo balinarji kobjeglavskega Hrasta danes ob 14. uri odprli z gostovanjem pri Istri iz Poreča. Boljši iz dveh obračunov se bo uvrstil med osem najboljših evropskih moštev.

Anže Petrič bo v Poreču še lovil želeno formo. Foto: Simon Maljevac
Anže Petrič bo v Poreču še lovil želeno formo. Foto: Simon Maljevac

KOBJEGLAVA > Žreb kvalifikacij evropskega balinarskega pokala je Hrastu namenil zelo zahtevnega tekmeca. Tretjeuvrščeno moštvo hrvaškega prvenstva bo za aktualne slovenske podprvake, ki so v minulih dveh sezonah evropsko pot sklenili v četrtfinalu, visoka, a nikakor ne nepremostljiva ovira.

Na današnjo tekmo v Poreč so se Kobjeglavci odpravili dokaj sproščeni. “Zavedamo se, da je Istra kot domačin favorit na prvi tekmi. Skušali se jim bomo čim boljše upirati v tekaških disciplinah in s tem narediti srečanje zanimivo do konca. Smo solidno pripravljeni in optimistično pričakujemo gostovanje na Hrvaškem,” je pred potjo v Poreč povedal vodja Hrasta Valter Švara. Prva moža današnjih gostiteljev sta nedvomno Joško Mardešić in Darijan Živolić, ki se bosta v tekaških disciplinah pomerila s kobjeglavskima adutoma Anžetom Petričem in Martinom Zdaucem, medtem ko bodo skušali Marko Švara, Peter Ravbar, Klemen Sosič ter preostanek Hrastove zasedbe ob pomoči številčne navijaške skupine osvojiti čim več točk v klasičnih igrah. V teh bodo v zasedbi Istre najbolj nevarni Nenad Tadić, Ivan Lukšić in Igor Vretenar.

“Treninge smo malce prilagodili sistemu iger v evropskem pokalu, sicer pa smo se pripravljali po ustaljenem načrtu. Prvo tekmo lahko odigramo sproščeno, saj bo o potniku v četrtfinale vendarle odločal povratni dvoboj v naši dvorani. Istra se je lani izkazala z zmago proti francoskemu Cro Lyonu, kar je še en dokaz, da nas čaka težka naloga,” je dvoboj napovedal Petrič, ki se je lani veselil premierne zmage Hrasta v evropskih tekmovanjih.

Kobjeglavci so bili v kvalifikacijah boljši od hercegovskih Radišićev, tako lani kot predlani pa je bil za njih v četrtfinalu usoden francoski Saint Vulbas. Povratni dvoboj bo na sporedu prihodnjo soboto v Sežani, v primeru izenačenega rezultata v zmagah pa bo o skupnem zmagovalcu odločala dodatna igra bližanja in zbijanja v krog.

Škofjeloška Lokateks Trata si je kot državni prvak neposredno zagotovila igranje v četrtfinalu, preostali pari predkola pa so - Borgonese (Ita) : Saint Vulbas (Fra), Zrinjevac (Hrv) : Aix les Bains (Fra), Rocher (Mon) : La Perosina (Ita). SM


Najbolj brano