Nekateri bi jim privoščili drugo ligo

“Gorica je osvojila štiri naslove državnega prvaka in vesel sem, da smo zadržali tradicijo igranja v prvi ligi. Zaradi vsega skupaj je bil pritisk še večji. Dobro vem, da so si tudi v Novi Gorici nekateri želeli, da bi izpadli,” je po koncu tekme v Kidričevem nekoliko polemično dejal trener Miran Srebrnič.

Goriški nogometaši (v modrih dresih) so v odločilni tekmi 
uveljavili prvoligaške izkušnje. Foto: Simon Maljevac
Goriški nogometaši (v modrih dresih) so v odločilni tekmi uveljavili prvoligaške izkušnje. Foto: Simon Maljevac

KIDRIČEVO > Že dobre pol ure pred zadnjim sodnikovim žvižgom je bilo praktično vsem obiskovalcem odločilnega dvoboja med nogometaši Aluminija in Gorice jasno, da bodo gostje zadržali prvoligaški status. “V dneh pred tekmo smo trenirali le po pol ure dnevno, saj nas je prva tekma močno izčrpala,” je pojasnil goriški trener Miran Srebrnič. Takšen način priprave na odločilni dvoboj za ohranitev mesta v prvi ligi se mu je očitno izplačal, saj so njegovi izbranci delovali precej bolj poletno kot na prvem dvoboju v Novi Gorici.

Po šokantnem vodstvu domačih so se hitro pobrali in že do konca prvega polčasa bi lahko dosegli vsaj štiri zadetke. A sta bili tudi dve žogi v domači mreži po uspešno zaključenih akcijah razpoloženega Dejana Žigona dovolj za miren odhod na počitek. V drugem polčasu so do izraza prišle prvoligaške izkušnje Goričanov, ki so mirno nadzirali potek dogodkov in na koncu zmago z 2:1 prešerno proslavili. “Naredili smo manjši čudež, da smo v takšnih razmerah ostali v prvi ligi. Fantom čestitam, saj so garali vso sezono. Gorica je osvojila štiri naslove državnega prvaka in vesel sem, da smo zadržali tradicijo igranja v prvi ligi. Tudi zato je bil pritisk še večji. Če bi izpadli, potem v drugi ligi najbrž ne bi niti igrali, ampak bi se klub razpustilo,” je dodal Srebrnič, ki upa, da bo ta zmaga vendarle prebudila nogometno zaspano Novo Gorico. “Upam, da bomo s tem koga zbudili in ohranili nogomet, v kakršnikoli obliki. Gorica je nogometno mesto, regija v primeru izpada ne bi imela prvoligaškega nogometa. Ajdovščine ni več med elito in le mi ga držimo pokonci. Upam, da bomo prebrodili te težke čase, čeprav ne bo lahko. Toda treba je razmišljati pozitivno in počasi narediti nekaj dobrega,” si je olajšala dušo legenda goriškega nogometa.

Tudi kapetan Alen Jogan ni skrival veselja po uspešni kvalifikacijski zgodbi:“Nismo pričakovali, da se bomo tako hitro znašli v zaostanku, a smo vedeli, da lahko z našo kakovostjo obrnemo rezultat v naš prid. Dvakrat smo zadeli že v prvem polčasu, v drugem smo nadzirali tekmo in zasluženo ostali v prvi ligi. Gorica je velik klub za slovenske razmere, po uspehih celo drugi klub za Mariborom. Škoda bi bilo, da bi šla Gorica po poteh Primorja in Mure. Res sem vesel, saj je to moj klub.”

Nedeljski večer in noč sta minila v slavnostnem vzdušju, že včerajšnje jutro pa je poleg “mačka” prineslo nove izzive pred nadaljevanjem prvoligaške zgodbe.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano