Nekako bodo že zvozili

Ta teden je deloven tudi za nogometaše Ankarana-Hrvatinov, ki so se zbrali na pripravah za drugi del sezone v 2. SNL.

Matej Zemljak (levo) se po končani posoji iz Ankarana vrača v Izolo. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Matej Zemljak (levo) se po končani posoji iz Ankarana vrača v Izolo. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ANKARAN > Jesenski del sezone so nogometaši v oranžni športni opremi končali na sedmem mestu in zbrali 20 točk. V zadnjih dneh je bilo precej ugibanj o tem, kakšna bo podoba članske ekipe v spomladanskem delu sezone. Tako kot drugod položaj ni rožnat, obenem so se znašli v posebnem položaju tudi zaradi vsem znane zgodbe o prehodu v novo občino, ki je za klub med kladivom in nakovalom v zadnjih mesecih pomenil še dodatne zahtevne preizkušnje. A v Ankaranu pravijo, da bodo v vsakem primeru zvozili sezono, čeprav se še vedno nadejajo pomoči Milana Mandarića.

Trener Vlado Badžim bo torej moral sestaviti ekipo in krmariti v zahtevnih razmerah. Klub sta pozimi najprej zapustila 25-letni centralni branilec Simon Klun in leto dni starejši napadalec Mark Božič, sicer s petimi zadetki prvi strelec Ankarana v jesenskem delu prvenstva. Za igranje v italijanski peti ligi, v Lumignaccu, ekipi iz kraja blizu Vidma, bosta morala še urediti dokumentacijo za bivanje čez mejo. Matej Zemljak se iz posoje po dogovoru med kluboma vrača ligo nižje, v Izolo, kamor naj bi odšel tudi Ivo Stipaničev. Nasploh se sliši, da naj bi Izola na poti v drugo ligo sestavljala “sanjsko” moštvo.

A vrnimo se k Ankaranu. Veliko govora je bilo o odhodih nosilcev igre. Kaj je res? “Tudi sam sem slišal marsikaj o odhodih. Marko Vukelić, kot kaže, ostaja, ne vem, kaj je z Luko Vekićem.Slišim, da je na treningih Kopra. Lahko potrdim, da ostajata Jan Pahor in Matej Pall, o njiju se je tudi precej govorilo. Če bo potrebno, bomo bolj računali na mlade igralce in na manjši igralski kader. Nekaj mlajših bo na treningih tudi iz drugih slovenskih krajev. 24. januarja bomo igrali prvo prijateljsko tekmo, dogovorili smo se s Crveno zvezdo,”pravi trener oranžnih Badžim, ki si zagotovo najbolj želi, da bi čim prej vedel, s kakšnim igralskim kadrom bo dejansko razpolagal. Po poškodbi se vrača Luka Lekić, v oranžnem dresu bo tudi Roy Rudonja, v nekdanji klub znova prihaja tudi Aleksander Ilić. Igrišče je v nekoliko boljšem stanju, prav tako so nekaj dodatnih del opravili tudi v slačilnicah.

ROK MAVER


Najbolj brano