Nejc Žnidarčič spet srebrn

Včeraj se je na Dunaju končalo svetovno prvenstvo v sprint spustu na divjih vodah. Najboljšo posamično slovensko uvrstitev je s srebrnim odličjem dosegel član Soških elektrarn Nejc Žnidarčič.

Solkanec Nejc Žnidarčič je včeraj na svetovnem prvenstvu  na 
Dunaju ponovil lansko drugo mesto.  Foto: Nina Jelenc
Solkanec Nejc Žnidarčič je včeraj na svetovnem prvenstvu na Dunaju ponovil lansko drugo mesto.  Foto: Nina Jelenc

DUNAJ >Slovenski specialisti za spust na divjih vodah so po evropskem prvenstvu in pokalu ter po svetovnem pokalu tudi na svetovnem prvenstvu v sprinterskem spustu na Dunaju nadaljevali z zbiranjem odličij. Skupno jih je Slovenija domov prinesla kar šest.

Slovenci so osvojili štiri posamične medalje. Nejc Žnidarčič je med kajakaši - tako kot na lanskem svetovnem prvenstvu - znova priveslal do srebra. Svetovni prvak je postal Francoz Paul Graton.

“Že tretjič zapored sem drugi. Res sem si želel zmagati, ampak moram reči, da sem vseeno vesel drugega mesta, ker je bila proga zelo zahtevna. Naredil sem dve, tri manjše napake. Tudi brez njih bi bila tekma s Francozom zelo izenačena. Vsi smo delali napake. Zadovoljen sem z drugim mestom. Proga je zelo tehnična, verjetno ena najbolj zahtevnih, saj se vidi, da je slalomska, ker je ozka in zavita. Treba je biti natančen. Vsaka napaka se kaznuje. Lahko te vrže v zid ali v val in izgubiš ogromno časa,” je po tekmi povedal Žnidarčič.

Ljubljančan Vid Debeljak je med kajakaši priveslal bronasto odličje. Slovenski kajakaški uspeh je s sedmim mestom zaokrožil Tim Kolar.Slovenci so bili v kvalifikacijah še bolj tesno skupaj na vrhu, saj je bil drugi Debeljak, tretji Kolar, četrti pa Žnidarčič. Ker so bili vsi med peterico, so se v finale uvrstili že po prvi vožnji. Med kanuisti enojci je osmo mesto v finalu zasedel ljubljanski veteran Simon Hočevar.

Branilca naslova v vožnji dvojcev, Ljubljančana Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, sicer nista ponovila lanskega uspeha, a sta vendarle osvojila drugo mesto. Na zmagovalne stopničke pa je stopil še tretjeuvšrčeni dvojec z ljubljansko posadko Simon Hočevar - Blaž Cof.

Še dve odličji je naša reprezentanca osvojila ekipno. Kajakaši so bili z Nejcem Žnidarčičem drugi, ekipa dvojcev pa si je priveslala bron. Med kajakaši Slovenci niso uspeli ubraniti lanskega naslova. Novi prvaki so Francozi, bron pa so osvojili Čehi. STA, IM


Najbolj brano