Nejc Potočnik: “Priznam, prenaglil sem se”

Slovenski vaterpolo se po razpadu stare zveze in ustanovitvi novega združenja počasi spet postavlja na noge. Podobno zgodbo o novem začetku že nekaj let pišejo tudi v koprskih vaterpolo krogih, v katerih članska ekipa trenerja Nejca Potočnika predstavlja vrh piramide starostnih selekcij.

Mlade koprske vaterpoliste čaka še veliko dela, da bodo s 
kakovostnimi predstavami ob bazen privabili številne navijače, kot so jih njihovi predhodniki. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Mlade koprske vaterpoliste čaka še veliko dela, da bodo s kakovostnimi predstavami ob bazen privabili številne navijače, kot so jih njihovi predhodniki. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ŽUSTERNA > Nejc Potočnik je v Žusterni aktivno spoznaval vse starostne skupine lokalnega vaterpola. Igral je za slovensko reprezentanco, s koprsko Rokavo je igral v jadranski ligi, ki velja za najbolj kakovostno vaterpolo ligaško tekmovanje na svetu. Vaterpolo mu je pri srcu, saj je že pred leti, ko je še aktivno nastopal, prevzel tudi trenersko vlogo ene od mlajših slovenskih reprezentančnih selekcij, kasneje pa še krmilo koprske članske ekipe.

V začetku zadnje sezone so v koprskem taboru precej pomladili ekipo, celo preveč, o čemer priča tudi presenetljiv poraz proti Gorici v tekmovanju za slovenski pokal. Kasneje so se ekipi ponovno priključili nekateri starejši igralci, a je kakovostna razlika med koprskim klubom in Ljubljano oziroma Triglavom ostala precejšnja.

“Priznam, prenaglil sem se. Mislil sem, da bomo lahko uspešni tudi s temi mlajšimi fanti. Ko smo trenirali in igrali, pri čemer smo tudi s pripravami začeli prepozno, pa ni bilo tako. Kasneje sta se nam priključila Borut Anzeljc in Simon Berce, kar je bilo za mlajše koristno že na treningih, precej lažje pa jim je bilo tudi na tekmah. V drugi del tekmovanja smo se sicer uvrstili s četrtega mesta po rednem delu prvenstva, a smo se vsaj izognili petemu mestu in s tem predčasnemu koncu sezone že 25. marca. Zdaj tekmujemo s preostalimi tremi klubi, predvsem s Kamnikom, saj sta Ljubljana in tudi Triglav trenutno premočna,” pove Nejc Potočnik. Seveda ni mogel zaobiti niti zadnjega katastrofalnega poraza v Ljubljani. “Pred zadnjo tekmo v prestolnici so nas doletele bolezni in izostanki, a to ne spremeni dejstva, da je bil končni rezultat kar 25:5. V tej sezoni se še učimo, tudi pri takšnih razlikah se da kaj naučiti. Naši mladi fantje so namreč igrali proti starejšim in fizično močnejšim igralcem, ki imajo izkušnje iz jadranske lige. Naj spoznajo, koliko dela jih še čaka. Podobna kakovostna razlika je tudi s Triglavom, zato se bomo na začetku junija v končnici skoraj zagotovo s Kamnikom borili za končno tretje mesto.”

Koprčani trenutno počivajo zaradi premora v državnem prvenstvu zaradi kvalifikacijskega turnirja kadetske reprezentance, ki bo po dolgem času pri nas, v Ljubljani.

“Pred tremi leti sem bil sam selektor slovenske kadetske reprezentance, ki je tedaj zadnjič sodelovala na podobnem turnirju na Nizozemskem. Potem zaradi dolgov Vaterpolo zveze Slovenije naše selekcije niso več nastopale. Maja bo Ljubljana gostila kvalifikacijsko skupino in v naši reprezentanci bosta tudi koprska igralca letnika 2001 - vratar Aleksander Dekovič in zunanji igralec Marco Sponza. To pomeni, da v klubu z mladimi še naprej delamo dobro,” je sklenil trener VD Koper 1958.

Klub naj bi v kratkem izpeljal skupščino in tako dokončno zaključili združevanje koprskega vaterpola pod enotno streho. Očitno pa bodo še nekaj časa domovali na sicer lepo obnovljenem bazenu v Žusterni, saj na nedokončanem objektu na Bonifiki ni videti napredka.

SANDI JERMAN


Najbolj brano