Nejc Pečnik odhaja na Japonsko

Slovenski nogometni reprezentant Nejc Pečnik si je po koncu sodelovanja s srbskim prvakom Crveno zvezdo zelo hitro našel novega delodajalca. Po poročanju srbskega športnega portala mozzartsport.com bo Pečnik kariero nadaljeval na Daljnem vzhodu v vrstah japonskega drugoligaša Avispa iz Fukuoke, katerega trener je Korošec Marijan Pušnik.

Slovenski nogometni reprezentant Nejc Pečnik si je po koncu sodelovanja s srbskim prvakom Crveno zvezdo zelo hitro našel novega delodajalca Foto: Primoz Lovric
Slovenski nogometni reprezentant Nejc Pečnik si je po koncu sodelovanja s srbskim prvakom Crveno zvezdo zelo hitro našel novega delodajalca Foto: Primoz Lovric

FUKUOKA > Po koncu sodelovanja s srbskim prvoligašem je v Dravogradu rojeni Pečnik postal prost igralec, kariero pa bo nadaljeval na Japonskem pri osah iz Fukuoke, kjer je bil zadnji dve leti trener 54-letni Pušnik, nekdanji strateg Celja, Maribora in velenjskega Rudarja.

Osemindvajsetletni Pečnik je bil v minuli sezoni eden izmed nosilcev igre beograjske Crvene zvezde. Pečnik je v svoji karieri igral za Celje, češko Sparto iz Prage, portugalski Nacional, ruski Krila Sovjetov iz Samare in angleški Sheffield Wednesday.

V dvoletni pogodbi z zadnjim delodajalcem iz Beograda je bila klavzula, da lahko predčasno zapusti Crveno zvezdo, kar je Pečnik zavoljo slabih finančnih razmer pri srbskem nogometnem velikanu tudi izkoristil.

STA


Najbolj brano