Ne vedo še, kam sodijo

Minuli konec tedna so se začela tekmovanja tudi v državnih košarkarskih ligah. V drugi ligi je ob staroselcu Plami pur tudi primorski novinec Mesarija Prunk, ki pa je v tem tekmovanju novinec zgolj po imenu.

V jedru ekipe še naprej ostaja tudi  visoki Vito Furlan. Foto: Leo Caharija
V jedru ekipe še naprej ostaja tudi visoki Vito Furlan. Foto: Leo Caharija

SEŽANA > Po treh sezonah igranja v tretji ligi so si sežanski košarkarji, prvič pod imenom Mesarija Prunk, zagotovili napredovanje v drugo državno ligo, v kateri so še pod patronatom dolgoletnega pokrovitelja Kraškega zidarja igrali vse do pomladi leta 2011. Tedaj so se, čeprav so jih celo vabili v prvo SKL, zaradi finančnih težav zavestno odločili za selitev v zadnjo, četrto ligo. Od tam so takoj napredovali v tretjo ligo, kjer so v naslednjih letih z dokajšnjim uspehom skušali uveljaviti pomlajeno in pretežno domačo ekipo, čeprav brez pomoči od drugod pri višjih ciljih ni šlo. Minulo sezono so skupaj s Konjicami gladko napredovali v drugo SKL.

Poleti je bilo v košarkarskih krogih veliko ugibanj in napovedi, da bodo v Sežani sestavili konkurenčno ekipo. V kombinacijah so se pojavljala tudi znana primorska imena, vendar se to ni zgodilo. Rubrika prihodi je precej mršava, sodeč po konkurenci pa Sežance čakajo mesta v drugi polovici lestvice. Iz Plame pur sta prišla center Grega Jakhel Kolarević in branilec Nejc Glavaš, ki sta tam igrala bolj malo, prav nazadnje so iz Ajdovščine pripeljali še organizatorja igre Matevža Magušarja, kot nadomestilo za sicer neznanega Milana Miloševića. Ta je poleti prišel iz Srbije in sočasno tudi delal pri generalnem pokrovitelju kluba, vendar pa je pred mesecem dni že zapustil Sežano.

V sežanskem moštvu ostajajo: Tim Škerbec, Jaka Strnad, Gašper Jordan Rojko, Marko Likar, Mirnes Husić, Vito Furlan, Jaka Drenik, Alen Mevla, Boban Vuković, Luka Bistričič, Žiga Kukanja. Odšla sta Jean Claude Paradiso in Žiga Bahor.

Trener ostaja Miroslav Jurić, ki člane vodi že šesto sezono. Začetek sezone se zdi za Kraševce nekoliko prezgoden, saj sta bila dva novinca poškodovana, tretji, Magušar, pa še ni imel dovoljenja za nastop. “Pošteno povedano, se prvenstvo za nas začenja mesec dni prezgodaj. Toliko časa bi potrebovali, da bi dvignili pripravljenost na ustrezno raven. Trenutno ne morem biti preveč zadovoljen, saj smo imeli v pripravljalnem obdobju obilo težav s poškodbami in boleznimi. Le redko se je zgodilo, da ne bi manjkali vsaj trije igralci,” je povedal Jurić. Želi si, da bi si čim prej zagotovili dovolj točk za obstanek v ligi, kar je v tem trenutku realen cilj moštva.

ROK MAVER


Najbolj brano