Ne le vtis, tudi točke

Nogometaši Gorice so na gostovanju pri Mariborčanih kljub visokemu porazu pobrali simpatije javnosti. Danes (ob 15. uri) želijo pred domačimi gledalci na drugem spomladanskem obračunu proti Koprčanom osvojiti tudi ligaške točke.

Primorska prvoligaša sta se nazadnje pomerila novembra na Bonifiki, ko je pokalni preboj uspel rumeno-modrim. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Primorska prvoligaša sta se nazadnje pomerila novembra na Bonifiki, ko je pokalni preboj uspel rumeno-modrim. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

NOVA GORICA > V zadnjem obdobju jim dvoboji s primorskimi tekmeci niso prinesli veliko sreče. Na obeh jesenskih prvenstvenih obračunih so ostali praznih rok, boleč pa je bil tudi izpad v četrtfinalu pokalnega tekmovanja. Novogoričani nimajo najlepših spominov niti na obračune iz pretekle sezone. Na štirih medsebojnih dvobojih so kar trikrat igrišče zapustili sklonjenih glav.

Kako težka je popotnica iz medsebojnih tekem, je nehvaležno napovedati. Precej goriških akterjev se je namreč v zimskem premoru zamenjalo, nov je tudi trener. Iskric, ki so se lani kresale med Luigijem Apollonijem in Rodolfom Vanolijem, gotovo ne bo. Trener Cesare Beggi deluje na tekmah bolj umirjeno. Novogoričani so v Mariboru pokazali pogumno držo z vodilom, da je napad najboljša obramba. Rezultat jim na koncu ni dal prav, a razpleta ne gre pretirano obžalovati. Belo-modri vendarle nočejo, da bi se jih oprijel sloves simpatičnih poražencev, ki z igro ugajajo in žanjejo pohvale za vtis, točke pa v žep pospravljajo tekmeci.

“V Mariboru smo se z izjemo zadnjih desetih minut ustrezno zoperstavili favoriziranemu tekmecu. Večji del tekme smo pokazali pristop, ki si ga želim, z narekovanjem ritma igre vred. Seveda smo pri tem storili tudi napake, ki smo jih plačali s previsokim porazom. V končnici tekme je zmanjkalo nekaj moči in zbranosti, predvsem pa nas je potrl tretji gol. Imamo mlade igralce, šesterica jih je odigrala svojo prvo tekmo na tovrstni ravni. Po človeški plati je bil razvoj dogodkov torej razumljiv. Potrudili se bomo, da se scenarij ne bo ponovil in da bomo že na naslednji tekmi boljši. Ne bo pa lahko. Tudi na podlagi posnetkov sem se prepričal, da so Koprčani čvrst in značajsko močen tekmec. Letošnja popotnica sicer ni najbolj obetavna, upam pa, da jo bomo že danes izboljšali,” je pojasnil Beggi, ki bo imel na primorskem obračunu več razpoložljivih igralcev.

Primorski derbi med Gorico in Luko Koprom, ki se bo v novogoriškem športnem parku pričel ob 15. uri, bo sodil Rade Obrenović iz Ljubljane.

Po odsluženi kazni kandidirata za nastop Amedej Vetrih in Lorenzo Pasqualini. Pravico nastopa ima tudi povratnik Dino Martinović, ne pa tudi Marshal Johnson, ki je bil v jesenskem delu standardni član udarne enajsterice. Na seznamu poškodovanih ostajajo Alen Jogan, Luka Majcen in Daniele Ferri. Zaradi težav s kolenom pa vadbeni ritem še lovi Stephen Makinwa. Napadalni izbor je torej zožen. Več manevrskega prostora ima Beggi v drugih linijah. Matija Širok lahko po potrebi igra v obrambi in zvezni vrsti, kar je pokazal tudi v Mariboru. ”S prvaki smo bili enakovredni do 80. minute. Potem se nam je primeril mrk, ki se ne bi smel. Gledamo že naprej. Koprčani so določena neznanka, saj so tudi sami opravili nekaj sprememb v igralskem kadru,” je pojasnil Širok. ALEŠ SORTA


Najbolj brano