Vročina zameglila misli in igro

Nogometaši Gorice na uvodni tekmi dodatnih kvalifikacij za prvo ligo proti Aluminiju niso prejeli gola, a ga tudi niso zabili. Razplet pred nedeljsko povratno tekmo ostaja odprt. Gorica : Aluminij 0:0.

Po daljšem času spet večje  število gledalcev v športnem 
parku včeraj ni  videlo golov.  Foto: Leo Caharija
Po daljšem času spet večje število gledalcev v športnem parku včeraj ni videlo golov.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Prvo dejanje dodatnih kvalifikacij so v športnem parku pospremili za letošnjo sezono rekordno število gledalcev, a tudi rekordne temperature. V pripeki in 33 stopinjah Celzija akterjem ni bilo lahko. Vremenske razmere so v navezi s pomembnostjo dvoboja krojile predstavo.

Športni park, gledalcev 700, sodnik Skomina (Koper) 6,5. Gorica: Sorčan 6, Širok 6,5, Boccaccini 6, Jogan 6,5, Pasqualini 6, Taider 6, Vetrih 6, Johnson 6, Džuzdanović 5,5 (od 63. Martinović 5,5), Žigon 5,5 (od 67. Majcen 5,5), Eleke 6 (od 80. Osuji-). Trener: Miran Srebrnič. Aluminij: Murko 6, Medved 6,5 Lonzarić 6,5, Topolovec 6,5, Vrbanec 6, Škoflek 6, Nunić 6, Kurež 6 (od 40. Bizjak 6), Čeh 6, Kozar 6 (od 82. Školnik-), Prašnikar 6 (od 65. Vindiš 6). Trener: Damijan Romih. Rum. kar. - Eleke, Širok, Boccaccini, Pasqualini; Čeh.

Gostitelji so morali sprejeti nehvaležno vlogo favorita, v kateri se niso najbolje znašli. Preveč je bilo napak in premalo potrpežljivosti, ki igra na tovrstnih dvobojih eno ključnih vlog. Hitro so sicer prevzeli pobudo, a želena igra ni stekla. Pogrešati je bilo natančno zadnjo podajo, namesto enostavnih rešitev pa so se iskale zapletene.

Vročina, zaradi katere je Damir Skomina že po 20 minutah vzel sodniški premor, gotovo ni pomagala k zbistritvi misli, v domačih vrstah pa je bilo premalo (razpoloženih) posameznikov, ki bi lahko z lucidno potezo prelomili tekmo. A tudi ob prekinitvah, ki znajo na tovrstnih tekmah odigrati ključno vlogo, ni bilo posebne nevarnosti za vrata gostov.

Aluminij je upravičil sloves organizirane in dobro postavljene ekipe, ki Novogoričanom ni ponudila veliko manevrskega prostora, niti priložnosti. V prvem polčasu jih je bilo za vzorec. Izrazita se je ponudila le Dejanu Žigonu, ki pa je iz ugodnega položaja meril čez gol. Poskusov je bilo sicer precej, še več pa nenatančnosti in napačnih potez. Pozitivno je bilo, da tudi gostje, ki so sicer v prvem delu dali napadalne ambicije na stran, niso vnašali nemira v domače vrste. Drugi polčas je ekipa Aluminija začela podjetneje, a se je tekma hitro vrnila v ustaljene tirnice. Gorica je proti obrambni postavitvi gostov vodila (počasno) igro, ki je bila posledično predvidljiva, pobuda pa jalova. Po osvežitvah je prvi posegel domači strokovni štab. Nerazpoložena Amela Džuzdanovića in Dejana Žigona sta zamenjala Dino Martinović in Luka Majcen, a želene spremembe ritma nista prinesla.

Plus: Novogoričani niso prejeli gola kljub neprepričljivi predstavi. Minus: kopica tehničnih napak in tudi slabih odločitev v igri.

Manevrskega prostora in moči je bilo vedno manj, prekinitev pa vse več. Gostje so začutili priložnost in prežali na napake gostiteljev, na srečo pa niso izkoristili nekaj obetavnih protinapadov oziroma nevarnih podaj po kotih. Za zadnje vznemirjenje v športnem parku je v sodnikovem podaljšku poskrbel domači kapetan Alen Jogan, ki je zatresel okvir vrat. Po prikazanem pa je izid sprejemljiv za obe ekipi. ”Nismo odigrali na želeni ravni, žoga pa nam tudi zaradi dobre postavitve tekmeca ni stekla. Ni bilo natančnih podaj niti pravih zamisli. Predvsem drugi polčas je bil slabši. Nismo bili kompaktni oziroma ni bilo ekipnega pristopa. Kljub vsemu smo si na tekmi ustvarili štiri priložnosti,” je pojasnil domači trener Miran Srebrnič. ALEŠ SORTA


Najbolj brano