Našli so dostojne zamenjave

Kljub odhodom (poslovila se je tudi kapetanka Katarina Spačal) so se v vrstah odbojkaric novogoriškega Go Volleya zbrala dekleta, ki se lahko potegujejo za mesto v vodilni četverici.

Dekleta Go Volleya bo letos  med najboljšimi prvič vodila trenerka Majda Čičić (zadaj levo) Foto: Ok Go Volley
Dekleta Go Volleya bo letos med najboljšimi prvič vodila trenerka Majda Čičić (zadaj levo) Foto: Ok Go Volley

NOVA GORICA > Lani najboljša primorska ženska odbojkarska ekipa (delitev petega mesta) začenja sezono s precejšnjimi spremembami. Najočitnejša je na klopi, kjer je Vasjo Samca zamenjala donedavna igralka (in tudi trenerka mlajših selekcij) Majda Čičić. Poslovilo se je nekaj starejših igralk. Ob Katarini Prislan Kodelja in Luciji Zavrtanik je praznina zazevala predvsem s koncem kariere novogoriške legende, dolgoletne kapetanke, nekdanje reprezentantke in še lani zelo učinkovite levoroke napadalke Katarine Spačal, ki se je v prvi ligi pri istem (novogoriškem) klubu borila za slovenske razmere rekordnih 18 let. Letos bo kapetanski trak nosila izkušena domača sprejemalka Teja Kolbl.

Dekleta Go Volleya 2014/15, podajalki - Antonija Jurić (23 let, 180 cm), Špela Marušič 15, 170); sprejemalke - Anita Petho (35, 183), Teja Kolbl (20, 181), Polona Marušič (15, 170), Nika Mori (23, 185); blokerke - Tina Grudina (19, 183), Teja Bavdaž (16, 185), Kristina Matajurc (17, 182); prosti igralki - Maja Pahor (18, 168), Nađa Simčić (15, 164); napadalki - Gaja Černe (17, 187), Maruša Kerpan (17, 175).

V klubu so poskrbeli za dostojne zamenjave. Iz hrvaškega prvoligaša Rovinja je prišla podajalka Antonija Jurić, iz srednjeevropskega prvaka Calcita Kamnika se je bliže domu vrnila sprejemalka Nika Mori, “kilometrino” Spačalove pa bo skušala nadomestiti prekaljena 35-letna nekdanja madžarska reprezentantka, sprejemalka Anita Petho. Sprejemalki si bosta vsaj v prvem delu sezone morali porazdeliti tudi znaten del napadalskih nalog, saj imata domači napadalki le malo prvoligaških izkušenj.

Preostali del ekipe bodo sestavljale že lani preizkušena dekleta na čelu s prosto igralko Majo Pahor, ki je bila na mladinskem EP izbrana v najboljšo šesterico tekmovanja. Priložnost bodo dobile še najobetavnejše mladike iz klubske šole.

V ženski konkurenci bo v prvem delu 1. DOL igralo osem ekip, v drugem delu pa se bosta pridružila srednjeevropska ligaša Nova KBM in Calcit Kamnik. V moški ligi bo po dolgih letih udeležba kompletna, saj vse kaže, da moške Interlige to sezono ne bo. Na mednarodnem prizorišču bo med moškimi igral ACH Volley (v ligi prvakov, tudi s Kanalcem Matijo Jerebom), med dekleti pa bodo to NKBM, Calcit (oba CEV) in Braslovče pod vodstvom Primorca Zorana Jerončiča (Challenge).

“Ekipo smo sestavili prej in z bolj stabilno zasedbo, kot je to bilo lani, kar bi dolgoročno moralo prinesti tudi solidne rezultate. Naš prvi cilj je uvrstitev v skupino za prvaka, ostalo pa bo pokazal čas.” je pričakovanja pred sezono strnil predsednik kluba Miha Mačus.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano