Naši tekmovalci pripravljeni

V soboto se bo s prvo tekmo slovenskega pokala v Luciji sezona tekmovanj Karate zveze Slovenije začela tudi na Primorskem. Naši borci so sicer na nedavnih tekmovanjih v Velenju pokazali dobro pripravljenost.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

VELENJE, LUCIJA > Po zimskih pripravah so slovenski karateisti znanje preizkusili na pokalu Nestla Žganka za vse kategorije in na članskem državnem prvenstvu v Velenju.

Na pokalnem tekmovanju se je zvrstilo kar 440 tekmovalcev iz 48 klubov in šestih držav. Ekipno so bili med Primorci najuspešnejši Postojnčani z devetim mestom. Primorski borci so se izkazali v številnih kategorijah, vključno s člansko. Tako je v borbah do 67 kg zmagal član Društva za borilne veščine Piran Mladen Railić, bron pa je dodal njegov klubski kolega Boštjan Budin, ki je bil tudi najboljši mladinec. Med kadeti do 63 kg si je tretje mesto priboril Postojnčan Blaž Gril, med mlajšimi kadeti do 40 kg pa je bil srebrn borec ŠD Gorica Luka Radić.

Ostale najboljše primorske uvrstitve, pokal Nestl Žgank Velenje, dečki, do 40 kg: 3. Klemen Kolšek (ŠD Go); nad 30 kg: 1. Jan Mozetič Kerin (KK Postojna); kate, malčice: 3. Glorija Stojanović (KK Postojna); borbe, do 30 kg: 2. Ema Lišinović (Shotokan Postojna); nad 30 kg: 1. Zala Jošt; kate, najmlajši: 1. Filip Subotič (oba KK Postojna).

Na članskem državnem prvenstvu v Velenju je bilo Društvo za borilne veščine Piran kot najboljše med primorskimi šesto. Tudi tokrat je v svojo kategoriji zmagal Mladen Railić, bronasto odličje pa je osvojil član idrijskega Kolektorja Tit Primožič. Prvak v kategoriji nad 84 kg je postal Novogoričan pri KK Ljubljana Sebastjan Budihna.

V ženski konkurenci je srebro v kategoriji do 55 kg osvojila borka Kolektorja Petra Zajc, med šest kilogramov težjimi tekmovalkami pa je bila druga Novogoričanka Kati Florjančič (ŠD Gorica) pred postojnsko članico domačega Rudarja Tino Stegel.

Naše karateiste bo v soboto mogoče videti na primorskem parketu. V športni dvorani v Luciji bo namreč Društvo za borilne veščine Piran priredilo prvo tekmo slovenskega pokala. Začela se bo ob 10. uri.IM


Najbolj brano