Naredili pomemben korak

Portorožani bodo tudi v naslednji sezoni nastopali v prvi ligi, saj je novi upravni odbor kluba uspešno izpolnil pogoje, ki jih za igranje zahteva Košarkarska zveza Slovenije.

Bojan Kocjančič
Bojan Kocjančič 

PORTOROŽ > “Novo vodstvo kluba si je prizadevalo, da bi potrdili nastop v novi prvoligaški sezoni in to nam je tudi uspelo. To je vsekakor pomemben korak, ki bo pozitivno vplival na sanacijo kluba, ki poteka po načrtih, ter na nadaljnje delo v klubu,” je po žrebu parov Lige Nova KBM dejal predsednik Košarkarskega kluba Portorož Bojan Kocjančič. Ladjarji bodo tako tudi v prihodnji sezoni nastopali v družbi dvanajstih najboljših, vprašanje pa je, kako močno zasedbo bo uspel sestaviti trener Konstantin Subotić, ki na treningih že preizkuša potencialne okrepitve.

Kocjančič se zaveda, da bodo naslednji meseci za vse v klubu zelo zahtevni: “Trenutno potekajo tudi določene kadrovske prevetritve. V preteklih tednih smo imeli ogromno dela in podobno bo tudi v prihodnjem obdobju. Veseli me, da je energija znotraj kluba pozitivna. Pri sestavi članske ekipe, bodo ponovno dobili veliko priložnosti za igro domači igralci. Želimo košarkarje, ki so željni igre.”

Portorožani bodo klubsko blagajno malce napolnili tudi s potrjenim odhodom mladega branilca Jana Barbariča v Union Olimpijo, saj jim ob prestopu pripada odškodnina: “Zaradi sanacije kluba nas noben domači košarkar ne bo zapustil brez nadomestila,” je potrdil Kocjančič.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano