Nared čez dva meseca

Čeprav nam je ob naključnem srečanju lani decembra napovedal, da se verjetno vrača v koprski dres, pa pozneje o Goranu Galešiću ni bilo slišati nič novega.

Goran Galešić bo znova oblekel koprski dres. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Goran Galešić bo znova oblekel koprski dres. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Do včeraj, ko je na tiskovni konferenci pred nadaljevanjem nogometne prvoligaške sezone predsednik Kopra Ante Guberac napovedal vrnitev kreativnega zveznega igralca. Goran Galešić, nekdanji mladi reprezentant BiH, ki svojega razkošnega talenta nikakor ni zmogel ali znal primerno usmeriti in unovčiti, se že tretjič vrača na Bonifiko.

Poleti je po sporu s tedanjim trenerjem Rodolfom Vanolijem sicer izjavil: “Nikoli več v Koper!” A zarečenega kruha se največ poje in tako se bo Banjalučan s ponedeljkom dokončno vključil v pogon koprskega kluba. Jeseni je bolj malo igral v bolgarski ligi za Botev Plovdiv, odšel na operacijo kolena, po kateri mu zdravniki niso napovedovali nogometne prihodnosti. “Tako je, saj se je operacija kolena izkazala za zahtevno. Z Božjo pomočjo se je vse dobro izteklo in pravijo mi, da sem medicinski fenomen. Moram se zahvaliti predsedniku Anteju, ki je znova pokazal, kako velik človek je, potem, ko sem mu poleti po sporu s trenerjem Vanolijem z odhodom morda zabil nož v hrbet. Življenje je najboljši učitelj in iz napak sem se veliko naučil. Želim se dobro pripraviti in se čez dva meseca vrniti na igrišče,” je za PN povedal Galešić. Nogometno se je uveljavil v dresu Gorice, s prestopi v tujino ni imel sreče (Partizan, Beerschot, Hajduk Split in Botev). V Kopru je prvič igral v sezoni 2012/13, potem po krajši prekinitvi od poletja 2013 do poletja 2014.

ROK MAVER


Najbolj brano