Napredovala le Luka Koper

V sredo zvečer so odigrali večino tekem četrtfinala pokalnega tekmovanja pri moških in ženskah. Med dekleti je že jasno, da bo v polfinalu Primorsko zastopala le Luka Koper.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

KOPER >Odbojkarice Luke Koper so tudi na povratni tekmi četrtfinala pokala na domačem parketu zlahka odpravile Kemo iz Puconcev s 3:0 (13, 11,12). V polfinalu jih čakajo branilke pokalne lovorike - Calcit iz Kamnika, ki mu dekleta Go Volleya niti v domači dvorani niso bila dorasla - 0:3 (-19, - 9, -15).

Ostali četrtfinalni izidi, ženske, povratne tekme (v oklepaju izidi prvih tekem) - Vital : Braslovče 3:2 (1:3), NKBM : Aliansa 3:0 (3:0); polfinalna para - Calcit : Luka Koper, NKBM : Braslovče; moški, 1. tekma - Calcit : ACH Volley 2:3, Panvita Pomgrad : Šoštanj Topolšica 3:0.

V moškem četrtfinalu sta bili v sredo odigrani zaostali prvi tekmi. Med Primorci je bil aktiven le novogoriški Go Volley, ki pa je žal nadaljeval rezultatsko agonijo. Kot zadnji med prvoligaši je kar z 0:3 izgubil z drugim moštvom druge lige , OK SIP iz Šempetra v Savinjski dolini. Primorci so ponovno izgubljali na razliko (-23, -23, -22). Štajerci so presenečenje priredili že v osmini finala, ko so izločili mariborskega prvoligaša. Novogoriško moštvo sicer te dni prevzema novi trener, izkušeni Jasmin Čuturič, ki bo skušal do povratne tekme, ki bo 10. decembra, urediti vrste in predvsem dvigniti samozavest. Sočasno bo doma povratno tekmo odigral Salonit Anhovo iz Kanala, ki se je kot branilec pokalnega naslova nepričakovano znašel v zaostanku z 2:3 z ravenskim Fužinarjem. Zaključna turnirja najboljše moške in ženske četverice bosta od 16. do 18. januarja v isti dvorani, kandidaturo pripravljajo tudi v Kanalu.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano