Napad na zmagovalni oder

Člani mlade in mladinske balinarske reprezentance so sinoči pripotovali v Monako, kjer se danes začenjajo boji na svetovnem prvenstvu v obeh kategorijah.

Slovenijo bodo zastopali (z leve): Erik Čeh, Žan Sodec, Jaka Kosirnik, Nik 
Švara in Gašper Povh.
Slovenijo bodo zastopali (z leve): Erik Čeh, Žan Sodec, Jaka Kosirnik, Nik Švara in Gašper Povh.  

KOPER > Med 27 državami, ki se bodo na svetovnem balinarskem prvenstvu v kategorijah U-18 in U-23 od danes do sobote borile za odličja, je tudi Slovenija, ki jo zastopa primorsko obarvana ekipa. Selektor reprezentance mlajših članov Aleš Škoberne je ob Gorenjcu Jaki Kosirniku (natančno zbijanje) in Ljubljančanu Žanu Sodcu (štafeta) priložnost ponudil tudi mladima upoma Postojnske jame Gašperju Povhu (hitrostno zbijanje) in Niku Švari (štafeta). Člana postojnskega superligaša bosta imela natrpan spored, saj bosta pod vodstvom selektorja Antona Kosarja nastopala tudi v mladinski konkurenci, v kateri bo Povh predstavljal Slovenijo v igri v krog, Švara bo s klubskim kolegom Erikom Čehom igral v igri dvojic, slednji pa bo nastopil med posamezniki. Slovenci so zadnji skupni trening opravili minuli četrtek v Ljubljani. Pred potjo v kneževino so se zavedali, da sodijo med resne kandidate za odličja v vseh šestih disciplinah, a so se v širokem loku izognili visokoletečim napovedim. Na poti do zmagovalnega odra jim bodo stali tekmeci iz balinarskih velesil Francije, Italije in Hrvaške, štrene bi jim znali mešati tudi balinarji iz severa Afrike, Argentine, Turčije, Kitajske, Srbije ter Bosne in Hercegovine.

Vlogo člana tekmovalne skupine Mednarodne balinarske zveze FIB bo tudi tokrat opravljal Novogoričan Marjan Ferfolja, ki bo skupaj s kolegi bdel nad potekom tekmovanja. Prvi obračuni v petih disciplinah so na sporedu že danes, odločilni boji za odličja pa bodo potekali v petek in soboto. SM


Najbolj brano