Napad je najboljša obramba

Matija Širok je šele dopolnil 24 let, a je po statusu in odigranih tekmah že pravi staroselec v vrstah Gorice. V Domžalah je še drugič v letošnji sezoni z golom odločil tekmo.

Matija Širok Foto: Leo Caharija
Matija Širok Foto: Leo Caharija

DOMŽALE > Matija Širok je na nogometnem igrišču in zunaj njega prestal vse. Različni trenerji so mu namenjali različne vloge, nikdar pa ni skrival, da mu ustreza igrati bliže tekmečevim vratom. Trener Miran Srebrnič ga je sicer vrnil na desno stran obrambne vrste, a z veliko svobode v napadalnih akcijah. Včasih se tako zdi, da igrajo Novogoričani le s tremi branilci, prodorni Širok pa se neredko prelevi v krilnega nogometaša, ki ima tudi topovski strel. Ko gre ta v okvir vrat, je za nasprotne čuvaje mreže pogosto neulovljiv. Tako je bilo v Novem mestu, kjer je z vodenim projektilom potopil Krko, kakor tudi v Domžalah v soboto, ko je Gorici priigral nove tri točke. Zmagovitega gola se ni razveselil tako čustveno kot soigralci, pretekli dogodki so očitno pustili posledice. Tudi v igri, kjer kaže več brezkompromisnosti.

“Morda na igrišču nismo bili boljši od Domžalčanov, a smo pokazali, da lahko z veliko željo premostimo tudi težke trenutke. Vesel sem zadetka, predvsem pa ekipnega uspeha.”

> Sedaj vztrajate že tretji krog zapored na vrhu lestvice. Ste presenečeni?

“Da in ne. Na vsakem treningu garamo in dihamo kot eden. Težav je res ogromno, česar se morda zunanji opazovalci niti ne zavedajo. Na igrišču se nam včasih nasmehne tudi sreča, ki pa si jo s pristopom in predvsem željo tudi zaslužimo. Na treningih je poudarjena želja po uspehu in dokazovanju. Sadove pa obiramo na tekmah.”

> Odličen rezultatski niz pomeni tudi pogonsko gorivo, mar ne?

“Zmage so motivacijske, a ne sprožajo evforije. Gledamo že proti naslednjim tekmam. V sredo nas tako čaka pokalni izziv v Murski Soboti.”

> Kot ekipa zabijate veliko zadetkov, a jih nemalo tudi prejemate. Bi to lahko bila težava?

“Za zdaj ni. Obrmabi sicer posvečamo veliko pozornosti, a treba je vedeti, da smo napadalno usmerjena ekipa in moštvo v razvoju. Naš osnovni cilj je še vedno obstanek v ligi.”

Barve Gorice branite kot amater. Kaj to pomeni za naprej?

“Do konca prestopnega roka bom imel ta status. Če ne bo kakšne konkretne ponudbe iz tujine, se bom pogovarjal z goriškim klubom.” ALEŠ SORTA


Najbolj brano