Namesto morskih psov - plahe sardelice

Ljubljana je vaterpolistom Žusterne prizadejala najbolj boleč poraz zadnjih mesecev. Nerazpoloženi domačini so tokrat odpovedali na celi črti in visoka zmaga gostov je bila povsem zaslužena. Žusterna : Ljubljana 7:15 (1:3, 1:2, 1:6, 4:4).

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ŽUSTERNA > Igralci Žusterne so tokrat razočarali s pristopom, saj so razen redkih izjem delovali brezvoljno. Ljubljana očitno trenira precej resneje kot Koprčani, ki so resda amaterji, a si tako slabih predstav vseeno ne bi smeli privoščiti.

Bazen pod balonom, gledalcev 50, sodnika Laginja (Koper) in Hajdin (oba Ljubljana). ŠD Žusterna: Prcač, Brozovič, Krivičič 2, Kuk, Potočnik 3, Anzeljc 1, R. Černeka, Lončarević, Lazar, Pečar, N. Černeka 1, Fabič, Valenčič. Trener: Dušan Lončarević. Strelci za Ljubljano: Kecman in Puš po 3, A. Verač, Merlak in J. Škof po 2, K. Novak, Šinkovec in Fakin po 1. Trener: Škof.

Predvsem lahko skrbi dejstvo, da je bilo volje najmanj pri najmlajših igralcih, zato bodo morali v Žusterni nedvomno kaj spremeniti. Ob izteku tretje četrtine je bilo namreč že neverjetnih 3:11. Ko je že dišalo na popolno katastrofo, so v zadnjem delu igre domači vaterpolisti vsaj nekoliko omilili končni izid.

V prvenstvu sledi daljši premor, ki bo ekipi Žusterne nedvomno prišel zelo prav. Naslednja prvenstvena tekma bi morala biti na sporedu šele v sredo, 7. marca, ko naj bi v Žusterni gostoval mariborski Branik.

Sicer pa bo že naslednjo nedeljo (15. februarja) v Žusterni sedmi celodnevni turnir lige amatersko-veteranske Alpe Adria.

SANDI JERMAN


Najbolj brano