Namesto Poklarja Dalija Erceg

Nova trenerka ženskega rokometnega prvoligaša Žurd Koper je bivša trenerka Pirana Dalija Erceg, ki bo v tej vlogi zamenjala dosedanjega trenerja prve koprske ekipe Igorja Poklarja.

Dalija Erceg bo v novi sezoni trenerka koprskih rokometašic. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Dalija Erceg bo v novi sezoni trenerka koprskih rokometašic. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > “Res je, podpisala sem pogodbo s Koprom,” nam je potrdila Dalija Erceg, ki je trenutno na dopustu v rodni Dalmaciji. “V Piranu se je zgodilo, kar se pač je,” Ercegova komentira razpustitev piranske ženske članske rokometne ekipe. “S koprsko ekipo smo našli skupni jezik, zdaj pa bo treba delati. To je šport. Zahvaljujem se Igorju Poklarju za dobro opravljeno delo,” je še dejala Ercegova in potrdila, da z njo v Koper odhajata vsaj dve piranski igralki: Amina Jagurdžija in Adelina Kraja.

Bivši trenerki piranskih rokometašic je v desetih letih uspelo zgraditi odlično ekipo samih domačih igralk, vendar v Piranu več kot leto dni ni prejela plače, klub pa igralkam ni mogel povrniti niti potnih stroškov. Zato je piranska ekipa 17. aprila izstopila iz 1. A DRL, medtem ko Žurd Koper ostaja stabilen prvoligaš. V državnem prvenstvu so koprske rokometašice osvojile sedmo mesto, v pokalnem tekmovanju pa so bile tretje.

Zdaj že bivši trener Kopra zapušča klub. “Na koncu sezone smo se usedli skupaj s klubskim vodstvom, a se nam ni uspelo dogovorili za nadaljnje sodelovanje. Oni niso sprejeli mojih pogojev, jaz pa ne njihovih. Žal mi je zaradi deklet, s katerimi ne bom več delal. Želim jim vse najboljše na njihovi nadaljnji športni poti,” je dejal Igor Poklar, ki za zdaj še ni sklenil pogodbe s kakim drugim klubom. Pravi, da si bo vzel nekaj časa za počitek, če pa bo dobil kakšno ugodno ponudbo, se bo seveda odzval.

ALJA TASI


Najbolj brano