Namesto Miklavca Dačović

Potem ko se je Go volley po izstopu štajerskega SIP-a nepričakovano vrnil v prvo odbojkarsko ligo, so se v Prvačini začeli krepiti. Dosedanjega zaslužnega trenerja Sama Miklavca, sicer pomočnika članskega selektorja, je zamenjal Rade Dačović, novo pa bo tudi klubsko ime.

V Prvačino se po desetih letih vrača Rade Dačović. Foto: Igor Mušič
V Prvačino se po desetih letih vrača Rade Dačović. Foto: Igor Mušič

PRVAČINA > Odbojkarji Go volleya so si pod vodstvom Sama Miklavca pred domačim občinstvom priborili kvalifikacije za vrnitev v prvo ligo, ki so jih sicer izgubili, vendar pa je zmagovalec, štajerski SIP, nato izstopil iz tekmovanja, Go volley pa je prvoligaški izziv sprejel.

Športni direktor Uroš Stanič je takoj zavihal rokave in poskrbel za okrepitve, klub pa bo v novi sezoni tudi prevzel ime glavnega pokrovitelja, ki bo enako kot pri novogoriškem ženskem prvoligašu - Gen-I Volley.

Na mesto trenerja prihaja stari znanec Prvačine iz njenih prvih zlatih dni, Srb Rade Dačović, ki bo zamenjal z delom pomočnika članskega selektorja in s študijem obremenjenega Sama Miklavca. Dačović je bil član igralske generacije, ki je klub pred 13 leti pripeljala v prvo ligo in kasneje tudi v evropske pokale. Tudi igralske vrste bosta okrepila stara znanca. Iz strokovnega štaba ženskega novogoriškega prvoligaša se vrača bloker in napadalec Daniel Filiputti, iz mariborskega drugoligaša Pro volley pa se je vrnil organizator Rok Krašna.

“Ko nam je SIP iz Šempetra ponudil svoje prvoligaško mesto, smo to z veseljem sprejeli, saj bodo vsi naši dosedanji odbojkarji ostali v klubu. Ker se Samo Miklavc zaradi študijskih obveznosti seli v Maribor, smo morali poiskati novega trenerja. Dogovorili smo se z Radetom Dačovićem, ki je v štirih sezonah pri nas dobro spoznal tukajšnje okolje. Prepričani smo, da bo iz naših mladih igralcev potegnil maksimum. Iščemo še enega izkušenega napadalca, ki bi zagotovil prodornost v ključnih trenutkih in pomagal edinemu v prvi ligi res izkušenemu članu ekipe, Andražu Paliski,” je povedal direktor odbojkarjev iz Prvačine.STA, IM


Najbolj brano