Največ pozornosti obalnemu derbiju

Žreb četrtega kroga košarkarskega Pokala Spar je razveselil obalne ljubitelje košarke, ki bodo lahko uživali v zanimivem dvoboju med Portorožem in UKK Koper. V Tolminu bo drevi gostoval prvoligaš Helios.

Aleks Cvetanović je še lani nosil dres portoroškega prvoligaša Foto: Simon Maljevac
Aleks Cvetanović je še lani nosil dres portoroškega prvoligaša Foto: Simon Maljevac

LUCIJA > Obračuni prvoligaških ekip proti tretjeligaškim ponavadi ne dvigujejo temperature, pokalni dvoboj med Portorožani in Koprčani pa bo vendarle poskrbel za dvig košarkarske napetosti v Istri. Drevi naj bi se v lucijski športni dvorani zbralo precejšnje število ljubiteljev košarke, ki bodo lahko v živo ugotavljali, v kolikšni meri bo tokrat obveljal “zakon bivšega”. Na klopi UKK Koper namreč sedi nekdanji trener Portoroža Samo Šinkovec, medtem ko koprski dres kot posojena igralca nosita otroka portoroškega kluba, Marko Jovanovič in Aleks Cvetanović.

Cbetanovič odkrito priznava, da mu je ples kroglic izpolnil skrite želje: “Občutki pred tekmo so dobri. Priznam, da se mi je izpolnila želja, saj sem se želel pomeriti proti bivšemu klubu. Upam, da bo tekma zanimiva, čeprav je Portorož velik favorit. Menim, da bo zanimivo spremljati dvoboj naše mlade ekipe proti izkušenim Portorožanom. Upam, da bodo tribune polne, saj gre vendarle za obalni derbi. Kot slišim, navijači že nestrpno čakajo tekmo, na kateri se bo na parketu pomerilo kar nekaj dobrih prijateljev.” Podobno razmišlja tudi branilec mornarjev Miha Markič, ki je bil pred selitvijo v Portorož prva violina študentov: “Glede na to, da kar dva tedna nimamo na sporedu prvenstvenih tekem, se bomo lahko v miru pomerili na pokalni tekmi s Koprom. Upam, da bomo ta premor dobro izkoristili za dvig forme. Na obeh tekmah pričakujem veliko gledalcev, ki bi lahko dvignili že tako visok naboj v obeh moštvih in prispevali k atraktivni tekmi. Kot edini primorski prvoligaš smo favoriti in v skladu s tem pričakujemo tudi primeren končni rezultat.”

Pravi spektakel gre pričakovati tudi v Tolminu, kjer pri tamkajšnjem tretjeligašu gostuje atraktivna zasedba domžalskega Heliosa, na čelu s postojnskim organizatorjem igre Maticem Rebcem. Bistriška Plama pur bo skušala upravičiti vlogo favorita proti Vrhniki, zelo izenačen dvoboj za napredovanje pa gre pričakovati med Ilirijo in Hidrio. Povratne tekme bodo prihodnji teden.

Pokal Spar, 4. krog, primorski pari, torek: Tolmin : Helios (20.00), Ilirija : Hidria (21.00), Plama pur : Vrhnika (20.00), Portorož : UKK Koper (20.30).

SM


Najbolj brano