Najprej Angleži, nato spet Leo Messi

“Menim, da premoremo dovolj rutine, zato se nam noge ne bi smele zatresti,” pred kvalifikacijskim dvobojem proti Angliji razmišlja slovenski reprezentant Bojan Jokić.

Bojan Jokić  v akciji na eni od prijateljskih tekem slovenske 
izbrane vrste. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Bojan Jokić v akciji na eni od prijateljskih tekem slovenske izbrane vrste. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

BRDO PRI KRANJU > Za nekdanjim članom Gorice Bojanom Jokićem je druga sezona v dresu španskega Villareala. 29-letni Kranjčan, ki je v goriškem Športnem parku med letoma 2005 do 2007 naredil velik kakovosten preskok, je nato odšel v francoski Sochaux in italijanski Chievo. Večji del sezone se je mučil s poškodbo kolena, v začetku aprila pa se je vrnil v moštvo. Na sedmih tekmah je zabeležil polno minutažo in pomagal “rumeni podmornici” do končnega šestega mesta v španski La ligi, ki še vodi v evropski pokal.

“Večji del sezone zaradi težav s poškodbo ni bil najboljši, a sem se na srečo v zaključnem delu vrnil na zelenice in odigral nekaj tekem. Trenutno sem zdrav, kar je najbolj pomembno. Glede na manjše število odigranih tekem sem kljub koncu sezone željan žoge. Zelo sem vesel, da sem ponovno dobil priložnost v izbrani vrsti in da bom lahko pomagal soigralcem,” je na reprezentančnem zboru na Brdu pri Kranju v pogovoru za PN pojasnil levi bočni branilec, ki se nadeja mesta v prvi enajsterici na spektaklu proti Angležem.

> Bo zaradi zvenečega tekmeca pritisk še večji kot ponavadi?

“Verjetno bo, saj je tekma proti Angliji tako za nas, kot za vso državo nekaj posebnega. Pred takšnimi tekmami ni težko najti motiva, saj bomo dvoboj odigrali pred polnim stadionom, seveda pa svoje naredi tudi zveneč tekmec. Navijači nas lahko ponesejo do pozitivnega rezultata. Imamo kakovostno moštvo, zato lahko motivirani pričakujemo ta spektakel. Menim, da premoremo dovolj rutine in se nam noge ne bi smele zatresti. Skupaj s soigralci smo v svojih klubih odigrali precej težkih tekem, seveda pa so reprezentančni dvoboji posebna zgodba. V kvalifikacijah je na sporedu le deset tekem, zato je vsaka točka še bolj dragocena in tudi proti Angliji bomo odločno lovili vsaj točko.”

> Kako se zoperstaviti tako kakovostnemu tekmecu?

Angleška reprezentanca je odigrala prijateljsko tekmo z Irsko. V Dublinu sta se reprezentanci razšla brez zmagovalca in brez golov. Tradicionalna tekmeca nista pokazala presežka nogometa, Angleži pa so v tekmi, v kateri nobena stran ni resneje ogrozila vratarja tekmecev, podaljšali niz tekem brez poraza v zadnjem obdobju na devet. Vseeno pa izbranci Roya Hodgsona ne morejo biti preveč zadovoljni s prikazanim.

“Angleži imajo v svojih vrstah obilo hitrih nogometašev, zato si ne smemo privoščiti prevelikega števila napak, ki bi bile lahko usodne za končni razplet. Stati moramo blizu njihovih vezistov in napadalcev, saj smo že na Wembleyju lahko videli, da lahko hitro kaznujejo vsako nezbranost v obrambi.”

> Bi bila točka dovolj za ohranitev drugega mesta, ki neposredno vodi na Euro 2016?

“Tudi prvo mesto v skupini v tem trenutku ni predaleč. Nekateri razmišljajo le o drugem oziroma tretjem mestu, sam pa menim, da moramo ciljati na sam vrh skupine, dokler imamo možnosti za to.”

> Boste tudi v naslednji sezoni na španskih zelenicah preganjali Lea Messija?

"Imam še dveletno pogodbo z Villarealom, v katerem sem zelo zadovoljen. V naslednji sezoni bomo igrali tudi v Evropi. Na sporedu bo veliko število tekem in sam ne vidim razloga, da bi razmišljal o zamenjavi kluba.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano