Najlepši tek ob smaragdni Soči

Po lanskem maratonu Bovec, ki so ga domačini oživeli po 31 letih premora, se na Bovškem že pripravljajo na drugega, ki bo zadnji vikend v septembru. Prijave so odprte, treba pa bo pohiteti, ker je vpis omejen na 2000 tekačev, kar omogoča varnost in ohranjanje prvinskega stika tekačev z naravo.

Po lanskem maratonu Bovec, ki so ga  domačini oživeli po 31 
letih  premora, se na Bovškem že pripravljajo na drugega. Foto: Jure Batagelj
Po lanskem maratonu Bovec, ki so ga domačini oživeli po 31 letih premora, se na Bovškem že pripravljajo na drugega. Foto: Jure Batagelj

BOVEC > Organizatorji maratona Bovec, z gonilno silo Vasjem Vitezom iz Tekaškega društva Bovec, so podpisali pogodbe s sponzorji, kar pomeni, da bo maratonska preizkušnja ponovno na najvišji ravni in obogatena z atraktivnim spremljevalnim dogajanjem ter zabavo.

“Občina Bovec je že lani precej prispevala za ureditev trase in pripravo vrhunskega dogajanja in tudi letos z veseljem sodelujemo kot pokrovitelj. Naš maraton je pomemben v športnem in turističnem pogledu. Zadovoljni smo, če se naši obiskovalci k nam vračajo,” razmišlja bovški župan Valter Mlekuž.

Medtem ko je predsednik organizacijskega odbora Vitezob videoposnetkih z lanskega maratona predstavil enako letošnjo traso ob smaragdni Soči, je predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar opozoril na izjemen pomen tovrstnih dogodkov za vso Slovenijo, za Atletsko zvezo in za turizem.

“Atletskih stez v Sloveniji ni veliko in niso vsepovsod. Atleti, in to dobri, pa so po vsej Sloveniji. Zato so taki teki res izjemnega pomena,” je poudaril. “Posebej me veseli, da ste mislili tudi na mlajše tekače in niste pripravili le najtežje, 42-kilometrske trase, temveč ste za tiste z manj kondicije pripravili tudi 21 in 8-kilometrski progi,” je Dobnikar pohvalil Bovčane.

Tudi letošnji bovški maraton spremljajo posoški športni ambasadorji. Maratonec Rok Bratina in kajakaša na divjih vodah, olimpijca Sašo Taljat in Luka Božič, so se podpisali pod prve prijave in s tem tudi uradno odprli čas njihovega sprejemanja.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano