Najhitrejši Zakrajšek

Za uvod v evropsko slalomsko prvenstvo mladincev in mlajših članov, ki se z otvoritveno slovesnostjo začenja jutri, je Kajakaški center Solkan gostil odprto tekmovanje v veslanju stoje z udeležbo iz treh držav.

V veslanju stoje se je na Soči pomerilo 42 tekmovalcev. Foto: Andrej Humar
V veslanju stoje se je na Soči pomerilo 42 tekmovalcev. Foto: Andrej Humar

SOLKAN > Kajakaški klub Soške elektrarne in Kajakaški center Solkan sta priredila Starboard SUP Soča 2016. Tekmovanje v veslanju stoje na deskah je štelo za slovenski pokal. Med 42 tekmovalci iz Slovenije, Hrvaške in Italije je v kategoriji Race na šestkilometrski progi zmagal ljubljanski reprezentant v kajaku na mirnih vodah Jošt Zakrajšek. Drugi je bil Italijan Villi Reggio, tretji pa Hrvat Željko Srdač.

V ženski konkurenci je bila najhitrejša Manca Notar pred Nežo Jarc in Tjašo Makar. Manj izkušeni so se pomerili na trikilometrski progi. Med moškimi so se na vrhu zvrstili Gregor Strnad,Grega Brajnik in Boštjan Rupel, med dekleti pa so na stopničke po vrsti priveslale Hrvatica Nataša Srdač ter Slovenki Hana Pušljar in Zala Vidmar. Slednja je bila obenem najhitrejša mladinka.

Solkanski in goriški organizatorji bodo na Soči gostili tudi finale slovenskega pokala v supanju. Ta bo združen z 31. Soško regato, potekal pa bo 11. septembra v Pevmskem parku pri Gorici. Start regate bo ob 11. uri, start tekme suparjev pa ob 14.30.

Tekmovalni utrip bo Kajakaši center Solkan spet napolnil že jutri, ko bo na prizorišču ob uradnem začetku evropskega prvenstva mladincev in mlajših članov v slalomu zbranih približno 500 tekmovalcev iz 29 držav. Svečana otvoritev prvenstva bo ob 20. uri na novogoriškem Bevkovem trgu, kjer bo nastopila skupina Elvis Jackson, tekmovanje pa se bo začelo v četrtek.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano