Najboljši jadralki in rokometašice

Na prireditvi Športnik občine Piran za leto 2014 sta športnici leta postali Tina Mrak in Veronika Macarol iz Jadralnega kluba Pirat.

Veronika Macarol in trener Tomaž Čopi s priznanjem za najboljšega športnika. Foto: Martin Bobič
Veronika Macarol in trener Tomaž Čopi s priznanjem za najboljšega športnika. Foto: Martin Bobič

PIRAN > Posebej so izpostavili njuno peto mesto v razredu 470 na svetovnem prvenstvu v Španiji, s katerim sta dosegli olimpijsko normo. Na evropskem prvenstvu v Grčiji sta osvojili bronasto medaljo, tretji pa sta tudi na rang lestvici mednarodne jadralne zveze.

Tine Mrak na prireditvi ni bilo, zato je nagrado prevzela Veronika Macarol skupaj z njunim trenerjem Tomažem Čopijem, ki je prejel nagrado za trenerja leta. Priznanje za najboljšo občinsko ekipo v lanskem letu so prejele rokometašice RK Piran, ki so v prvi državni ligi osvojile sedmo mesto, v pokalnem tekmovanju pa so prišle do četrtfinala.

Za dosežke v neolimpijskih disciplinah so bili nagrajeni Branko Brčin iz JK Pirat, Dejan Struna iz Ribiškega in potapljaškega društva Piran ter Danimir Azirović in Ilaria Grižon iz ŠK Flip. Najobetavnejši mladi piranski športniki pa so jadralci Rok Verderber, Klemen Semelbauer ter Lin in Kim Pletikos, odbojkarici Nina Lovšin in Tjaša Jančar, rokometašici Amina Jagurdžija in Nevenka Milaković ter ribič Domen Semprimožnik.

Zahvalili so se tudi zaslužnima športnima delavcema Veri Maraspin Čarman iz JK Pirat ter Albisu Petretiču iz odbojkarske sekcije ŠD Piran.

TA


Najbolj brano