Najboljši akrobati so doma v Piranu

Arena Bonifika je v soboto gostila državno prvenstvo v akrobatiki, ki se ga je udeležilo več kot 400 tekmovalcev in tekmovalk iz 17 slovenskih klubov.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Selitev na večje prizorišče, ki ga je povzročila obnova telovadnice na OŠ Antona Ukmarja, se je izkazala za posrečeno, saj je bila letos udeležba na državnem prvenstvu rekordna. Parter Bonifike so lahko razdelili na dva dela - tekmovalnega s tremi stezami in ogrevalnega, tako da je tekmovanje potekalo brez zastojev. Nastopi so se vrstili od jutra do večera, tribune pa so bile vseskozi lepo popolnjene.

Predstavilo se je 70 ekip in 74 posameznikov, ki so bili razdeljeni v pet moških in pet ženskih starostnih kategorij. Podeljenih je bilo 30 kompletov medalj, veliko večino so jih osvojili primorski predstavniki. Najbolj uspešni so bili v taboru gostiteljev prireditve - piranskemu ŠK Flip, saj so s 658 točkami ponovno postali ekipni državni prvaki in s tem zadržali prehodni pokal. S 431 točkami je bil skupno drugi ŠK Salto Piran, tretje pa je bilo ŠD Partizan Renče, ki je zbralo 293 točk. SJ


Najbolj brano