Najboljše Pirančanke

Športno društvo Partizan Renče je gostilo ekipno državno prvenstvo C gimnastičnega programa in prvo tekmo slovenskega pokala v gimnastiki za vse. Najboljša v članski konkurenci DP so bila dekleta Flipa iz Pirana.

V Renčah so bili med najuspešnejšimi tudi telovadci domačega Partizana (belo - rdeči). Foto: Igor Mušič
V Renčah so bili med najuspešnejšimi tudi telovadci domačega Partizana (belo - rdeči). Foto: Igor Mušič

RENČE > V utesnjeni telovadnici Osnovne šole Renče je domače Športno društvo Partizan na državnem ekipnem prvenstvu v gimnastičnem programu C pred polnimi tribunami gostilo enajst klubov, v prvem posamičnem tekmovanju slovenskega pokala gimnastike za vse pa kar 263 tekmovalcev.

Ostali najboljši primorski rezultati, posamični pokal, st. dečki: 2. Žan Zorn (Partizan), 3. Urban Povšič GGD; st. deklice: 1. Zana Sabadin (Salto), 3. Teja Mrak (Capris); ml. dečki: 1. Dmitry Suboch, 2. Lucas Marušič (oba Salto), 3. Kajan Povšič (GGD); ml deklice: 1. Katja Janežič, 2. Meta Muženič (obe Salto), 3. Lana Vatovec (Flip), cicibani: 1. Matevž Bremec (GGD), 3. Ahac Pavlica (Partizan); cicibanke: 1. Diti Kljun (Capris), 2 Tayra Madžarovič (Flip), 3. Ana Korenika (Salto).

Na državnem prvenstvu je postala primorska gimnastika bogatejša za zlato odličje tudi v članski konkurenci. Priborila si ga je ekipa Flipa iz Pirana, srebro pa je osvojil še Salto iz Kopra. V moški članski konkurenci je zmagal Sokol Bežigrad, srebro pa je osvojilo Goriško gimnastično društvo iz Nove Gorice.

Gostitelji iz ŠD Partizan Renče, ki si že vrsto let prizadevajo za ureditev prave gimnastične dvorane, so se veselili srebrnega odličja med mladinci, kjer je bil bronast Flip. Med mladinkami konkurence ni bilo, saj so se prijavila le dekleta Flipa. Uspeh primorskih društev v konkurenci starejših deklic in dečkov je bil popoln, saj so v obeh konkurencah zasedla vse tri stopničke. Obakrat je slavil Salto.

Tudi na prvi posamični pokalni tekmi gimnastike za vse, kjer so se tekmovalci pomerili v parterju, preskoku, bradlji in na drogu, so bili Primorci uspešni v vseh kategorijah.

Ostali najboljši primorski rezultati, ekipno DP, st. dečki: 2 GGD Nova Gorica, 3. Partizan Renče; st. deklice: 2. Capris, 3. Flip; ml. dečki: 1. Salto, 2. GGD; ml. deklice: 1. Salto, 2. Flip, 3. Partizan; cicibanke: 1. Flip, 2. Salto, 3. Partizan; cicibani: 2. Partizan, 3. GGD.

Članska zmagovalka je postala telovadka piranskega Flipa Ilaria Grižon pred Koprčanko Veroniko Bažec (Salto) in še eno Pirančanko Ano Janko. Med člani je bil najboljši Novomeščan Žan Suša, drugi pa je bil Matija Komel (GGD N. Gorica).

Tudi v mladinski konkurenci so prednjačila primorska dekleta, saj je prvo mesto osvojila Ela Sabadin (Flip) pred klubskima kolegicama Rebeko Grižon in Brigito Švab. Prireditelji so se veselili tretjega mesta mladinca Davida Perasa. Primorska prevlada se je nadaljevala med starejšimi dečki in deklicami, kjer sta bila najboljša člana Salta Gašper Marsetič in Zarja Rustja.IM


Najbolj brano