Nadarjeni in organizirani

Balinarski klub Goriška brda je pred kratkim s slovesnostjo v dvorcu Dobrovo proslavil pol stoletja delovanja.

Predsednik BK Brda  Zvezdan Prinčič (levo)  je priznanje za  50 
let delovanja kluba prejel iz rok prvega moža  BZS Sandija  
Kofola.



 Foto: Dušan Butinar
Predsednik BK Brda Zvezdan Prinčič (levo) je priznanje za 50 let delovanja kluba prejel iz rok prvega moža BZS Sandija Kofola.  Foto: Dušan Butinar

DOBROVO >Svečanega dogodka so se udeležili tudi vodstvi Balinarske zveze Slovenije in Območne balinarske zveze Nova Gorica, selektorji reprezentanc, Aleš Škoberne (moški), Jure Rijavec (ženske) in Anton Kosar (mladinci in dečki) ter župan Franc Mužič.

“Entuziazem, zavzetost in briška 'grinta' so glavne lastnosti briških balinarjev. Klub je tudi zgled vzgoje mladih. Prevzema pomemben del odgovornosti pri razvoju balinanja v Sloveniji. Izkazal se je z organizacijo državnih prvenstev in mednarodnega peteroboja. Tolikšne odgovornosti ni pripravljen prevzeti katerikoli slovenski klub,” je v slovesnem nagovoru dejal predsednik BZS Sandi Kofol.

Župan Mužič je poudaril kakovostno delo z mladimi: “Balinanje ima v Goriških brdih dolgo tradicijo, klub pa je prispeval k številnim čezmejnim prijateljstvom. Lepo je videti toliko mladih balinarjev, ki so bili tokrat nagrajeni.”

Predsednik kluba Zvezdan Prinčič, ki je pred polno dvorano prejel številna preiznanja, verjame v svetlo prihodnost: “Pisalo se je leto 1964, ko je nekaj mladih zanesenjakov začelo razmišljati, da bi ustanovili balinarsko društvo. Povezali so se z Območno balinarsko zvezo Nova Gorica in leta 1965 ustanovili prvo športno društvo v Brdih - Balinarsko društvo Medana. Doživeli smo veliko vzponov in padcev, bojazni, da bi klub prekinil z delovanjem, pa ni bilo nikoli. Vrhunec je bil pred desetimi leti, ko smo z Osnovno šolo Dobrovo pričeli delati z mladimi. Veliko prelomnico je pomenila izgradnja štiristeznega balinišča v Vipolžah, kjer smo v zadnjih štirih letih organizirali osem državnih prvenstev, krona pa je bil peteroboj narodov. Naši mladi člani so zelo nadarjeni, starejši pa smo jim ob strani z izkušnjami in organiziranostjo.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano