Nadaljevanje v NBA ritmu

Medtem ko so se večino decembra dolgočasili, čaka košarkarje Portoroža v naslednjih dveh tednih peklenski ritem. Nocoj (19.30) bo v Luciji v uvodnem obračunu petega kroga pokalnega tekmovanja gostoval Šenčur.

Če Alen Hodžić (z žogo) drevi zaradi poškodbe ne bo nared, 
bodo v drevišnji pokalni tekmi proti Šenčurju njegovi soigralci 
še na toliko večji preizkušnji. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Če Alen Hodžić (z žogo) drevi zaradi poškodbe ne bo nared, bodo v drevišnji pokalni tekmi proti Šenčurju njegovi soigralci še na toliko večji preizkušnji. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA > “Ne vem še natančno, ali bom lahko računal na vse igralce, saj imamo kar nekaj težav s poškodbami. Zavedamo se, da so v pokalu možna presenečenja, zato nismo brez možnosti,” je pred nocojšnjim dvobojem proti favoriziranim Šenčurjanom, ki so v osmih prvenstvenih dvobojih doživeli le en poraz, dejal portoroški strateg Konstantin Subotić. V domačem taboru je pod velikim vprašajem nastop branilca Alena Hodžića, ki ga muči gleženj, v preteklih dneh sta imela zdravstvene težave tudi mladca Sebastijan Borse in Jan Barbarič, kot kaže, pa bo prvič v sezoni na parket končno stopil rekonvalescent Matija Trampuš. Na drugi strani so Gorenjci kljub odličnemu startu v sezono svoje moštvo še dodatno okrepili s hrvaškim branilcem Svenom Smajlagićem, ki bo na položaju organizatorja igre pomagal bivšemu članu Portoroža Janu Španu, medtem ko pod košem prevladujeta Smiljan Pavić in Miloš Miljković. “Šenčur je povsem zasluženu na vrhu prvenstvene lestvice. Tudi v letošnji sezoni je njihovo glavno orožje skok. Za zmago bomo morali biti zelo zbrani pri realizaciji. Obenem bomo morali prikazati odlično obrambo ter zmanjšati število napak. Glavno delo moramo opraviti pod svojim obročem in nato pametno napadati,” je dodal Subotić.

V prihodnjih tednih ga čaka pomembno delo tudi pri regeneraciji moštva, saj bodo njegovi varovanci v pravem NBA ritmu v 15 dneh odigrali kar pet tekem proti moštvom z vrha lestvice. Že v soboto bodo gostovali pri Heliosu, prihodnjo sredo jih čaka domači prvenstveni dvoboj proti Šenčurju, 23. januarja bo sledil povratni pokalni obračun na Gorenjskem, naporen januar pa bodo sklenili 27. januarja s prvenstvenim gostovanjem v Rogaški Slatini.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano