Nadal: Federer je najboljši na svetu

Kdo je najboljši teniški igralec na svetu vseh časov? Bržkone bi bilo možnih več različnih dogovorov, a ne za Tonija Nadala, strica in dolgoletnega trenerja španskega zvezdnika Rafaela Nadala.

Kdo je najboljši teniški igralec na svetu vseh časov? Za Tonija Nadala, strica in dolgoletnega trenerja španskega zvezdnika Rafaela Nadala, je to Roger Federer. Foto: Wikipedia
Kdo je najboljši teniški igralec na svetu vseh časov? Za Tonija Nadala, strica in dolgoletnega trenerja španskega zvezdnika Rafaela Nadala, je to Roger Federer. Foto: Wikipedia

MADRID > Izbor Tonija Nadala je zanimiv: najboljši na svetu ni njegov varovanec, temveč veliki tekmec Roger Federer.

“Mislim, da je Roger najboljši igralec na svetu vseh časov. Številke govorijo same po sebi. Postavil bi ga lahko ob bok Rodu Laverju. Morda za naju to ni najbolj ugodno, a tako pač je,” je v pogovoru za radio Cadena Once dejal Toni Nadal in svoj izbor utemeljil še z nekaj podatki: “Federer je dobil 17 turnirjev za grand slam, Rafael 14. Številka ena na svetu je bil pet let, Rafael pa tri. Ni torej dvoma, kdo je najboljši.”

Priznal je, da je blizu obema tudi trenutno vodilni na lestvici ATP Srb Novak Đoković, ki pa mu do bolj enakovrednega kosanja s Špancem in Švicarjem po mnenju trenerja Nadala manjka še kakšen naslov z največjih štirih tekmovanj, zdaj jih ima “le” sedem.

Nadal pa je velikodušno priznal, da je lahko izbira najboljšega na svetu tudi zelo široka: “Novak je odličen igralec, skorajda na ravni Rogerja ali Rafaela. Zelo dober je, ne vem pa, ali je tudi boljši od Rafaela. Po številu zmag ne, po slogu igre pa ... Na koncu si lahko vsak sam ustvari mnenje o tem.”

STA


Najbolj brano