Nad Olimpijo je posijalo sonce

Iz poletja v jesen, bi lahko zapisali za včerajšnjo tekmo sredi Koroške, ko se je ob plohi in severnemu vetru temperatura spustila na jesenskih 15 stopinj Celzija. Na igrišču ni bilo hladno, potekal je temperamenten in dopadljiv dvoboj, v katerem je Ankaran namučil Olimpijo.

Tako so se Ankarančani veselili izenačujočega zadetka.
Tako so se Ankarančani veselili izenačujočega zadetka. 

DRAVOGRAD > Tako kot na zadnjem domačem dvoboju z Mariborom so bili tudi tokrat na tribuni dravograjskega stadiona v veliki večini privrženci gostujoče ekipe. Ob zadetku Ankarana pa se je videlo, da imajo na tribuni tudi “Istrani” precej privržencev, ki pa najbrž simpatije delijo med Ankaranom in bližnjim Mariborom.

Če v ankaranski postavi ni bilo presenečenj - kar je ob novih igralcih pač teže -, pa je bilo eno večje v začetni postavi Olimpije, saj niti med rezervami (menda zaradi poškodbe) ni bilo vratarja Nejca Vidmarja. Tekmo je gledal s tribune, na golu pa je stal mladi Rok Vodišek, ki zadnje čase niti ni bil med rezervami.

Ankaran : Olimpija 1:3 (0:0)

Mestni stadion, gledalcev 1200, sodnik Vinčić (Maribor) 6. Strelci - 0:1 Štiglec (50), 1:1 Meledje, 1:2 Abass (77), 1:3 Abass( 92)

Ankran-Hrvatini: Papadopulos 5,5, Karamatić 6, Badžim 6,5, Škvorc 6, Humar 6 (od 59. Klapan 6), Gliha 6, Primc 6, Delgado 6,5, Meledje 6,5, Cerovec 6, Kidrič 6. Trener: Vlado Badžim.

Olimpija: Vodišek 6, Štiglec 6,5, Apau 6, Ilić 6,5, Bajrić 6, Čanađija 6 Tomić 6,5 (od 71. Vombergar-), Kapun 6, Savić 6 (od 60. Oduwa 6,5), Alves 7 (od 90. Cretu-), Issah 7.Trener: Igor Biščan.

Rumeni kartoni: Gliha, Delgado, Kidrič; Alves, Abass.

Ankarančani iz tekme v tekmo nabirajo prvoligaške izkušnje, kar se jim pozna v igri. Olimpiji so se zoperstavili bolj čvrsto kot pred 14 dnevi, ko so proti Mariboru zadetek prejeli v prvi minuti. Zdržali so uvodni pritisk, ko je bil v kazenskem prostoru domačih aktiven napadalec Issah Abbass. Visoki Raul Junior Delgado je na trenutke pokazal, da mu nogometnega znanja ne manjka, toda nekaj kilogramov preveč mu ob slabši telesni pripravljenosti prehitro vzame sapo, sicer bi najbrž v nekaterih situacijah verjetno pobegnil ljubljanskim čuvajem, ki so se od njega odbijali kot keglji. Prav Delgado si je v 24. minuti priboril prosti strel s 25 metrov, soigralci pa so mu dali točna navodila, kam poslati žogo, a je odlično posredoval Vodišek. V naslednji akciji bi lahko povedli gostje: po dvojni podaji Da Silve Alvesa in Abassa je slednjemu najprej Grk v “domačih” vratih Panagiotis Papadopulos strel ubranil, odbito žogo pa je nato usmeril nad gol. V 39. minuti je gostujočim navijačem zastal dih, saj je Vodišek znotraj kazenskega prostora podrl Roka Kidriča in prejel udarec, toda prve enajstmetrovke za oranžne (tokrat belo-črne) v prvi ligi ni bilo, ker je drugi pomočnik sodnika pravilno pokazal na prepovedan položaj. Ankarančani so imeli še eno lepo priložnost za vodstvo, ko se je Bradley Meledje znašel pred Vodiškom, a se je nespretno zapletel.

Olimpija je v drugem polčasu takoj prevzela pobudo ter tudi povedla, potem ko je Dino Štiglec v kazenskem prostoru žogo poslal pod ankaranski prečnik za evrogol. Šest minut zatem je za goste sledil hladen tuš in v njihovi mreži je končala šele druga žoga v tej sezoni. Bradley Melenge je v kazenskem prostoru ostal skoraj sam in z glavo spretno matiral nemočnega Vodiška. Malo pred tem je mariborski sodnik Slavko Vinčić Alvesu pokazal rumeni karton za simuliranje, a v resnici bi moral dosoditi enajstmetrovko za goste. Sledila je popolna ofenziva Olimpije in zaporedni koti zanje, Ankarančani pa so na trenutke postavili “avtobus” v kazenski prostor in se vselej nekako ubranili. Do 77. minute, ko je rezervist Nathan Oduwa z desnega boka v višini kazenskega prostora spustil žogo v kazenski prostor, Abass pa je s “frizuro” žogo usmeri v mrežo. “Prvi polčas je bil trd, imeli smo boljše priložnosti kot Olimpija. Po naivno prejetem zadetku smo izenačili, žal pa nam je nato spet popustila koncentracija,” je povedal trener Vlado Badžim.

Plus: Pozna se napredek v igri, marsikatero napako pa rešuje bojevitost.

Minus: V drugem polčasu se ponavlja padec koncentracije, kar je na takih tekmah usodno.

ROK MAVER


Najbolj brano