Načrtna nogometna rast

V mirenski Adrii si želijo naposled zasukati rezultatski trend in se odlepiti z dna tretje slovenske nogometne lige zahod. Tudi vsi poletni koraki so bili narejeni v to smer.

Prvi sosedski derbi z Biljami v tretji SNL zahod  bo Adria (v 
zelenih dresih)  gostila 19. septembra. Foto: Leo Caharija
Prvi sosedski derbi z Biljami v tretji SNL zahod bo Adria (v zelenih dresih) gostila 19. septembra. Foto: Leo Caharija

MIREN > Vodstvo kluba je ambiciozno, a ne le pri besedah. V Adrio so pripeljali Borivoja Lučića, ki je nogometno znanje pokazal kot igralec v dresu ajdovskega Primorja, v prvi ligi pa je treniral Gorico, že omenjeno Primorje in Krko. Goriške mladince oziroma generacijo Tima Matavža in Etiena Velikonje pa je popeljal na slovenski vrh.

“Za Adrio je slaba sezona. Poglavitni cilj je, da dvignemo raven igre, potem bodo prišli tudi rezultati. Gotovo je ekipa kakovostnejša, kot se je pokazalo v pretekli sezoni. Tudi klub je organiziran, razmere so urejene. Ko bo pripravljeno pomožno igrišče, bodo še boljše. Resda je potrebne tudi nekaj sreče za uresničitev ciljev. Na Primorskem v zadnjih letih nisem deloval, zato so napovedi nehvaležne. Pa tudi sicer v tej ligi igralci kar pogosto menjajo klubske barve, s tem pa se razmerja moči lahko hitro spremenijo. Potrebno bo torej videti sestavo posameznih ekip in predvsem počakati nekaj krogov, da bomo vedeli pri čem smo,” je pojasnil Lučić, ki bi si bržkone želel udarnega napadalca. Patrik Eler, ki trese mreže na drugoligaških zelenicah v Avstriji, je imel odskočno desko prav v mirenski Adrii.

V klubu so ostali praktično vsi igralci iz minule sezone, zasedbo pa so to poletje še dopolnili. Nekaj je povratnikov, še več pa novincev. Vratar Kris Stergulc je v spomladanskem delu pretekle sezone branil barve bivšega prvoligaša iz Radomelj, med vratnice pa se je po premoru vrnil Nikola Todorović. Obrambne vrste bo okrepil tudi raznovrstni Matej Godnič, ki je nazadnje branil barve Izole. Na Primorsko pa se vrača postavni Filip Gomboc. Po profilu defenzivni nogometaš je preteklo sezono prebil v drugi ligi. Spomladi je bil član Veržeja. Iz Gorice sta kot posojena igralca prišla Anže Kuraj in Miha Božič, ki sta končala mladinski staž. Med povratniki sta tudi Marko Debeljak in Miha Devetak.

V ND Adria bodo 12. septembra povezali dan nogometa s krajevnim praznikom v Mirnu. Pripravili bodo mednarodni turnir za selekcije do 11 let.

“Največja okrepitev je Borivoje Lučić, ki mu bo pomagal Matevž Campolunghi. Trener vratarjev je Aljoša Urdih. Pomembno je, da stabiliziramo člansko ekipo in se z leti poskušamo prebiti v drugo ligo. Dobro so pokrite tudi mlajše selekcije, ki jih vodi Valter Povšič. Ko bo predvidoma spomladi zaživelo dolgo pričakovano pomožno igrišče, bomo vadbeni proces lahko dvignili še na višjo raven. Pomembno je, da so dolgovi poravnani,” je pojasnil predsednik kluba Erik Kovic. Na igrišču pri Štantu se torej v novi sezoni obeta živahno dogajanje, kar je pokazala že uvodna prvenstvena tekma z Dekančani.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano