Na vrsti je osvajanje domačih lovorik

Po nekaj bledih sezonah med evropsko elito so odbojkarji ljubljanskega ACH Volleyja pred dnevi ob slovesu od letošnje lige prvakov zapustili precej boljši vtis. Svoj delež k dvema zmagama je prispeval tudi otrok kanalskega Salonita Jani Kovačič.

Kanalski libero Jani Kovačič je 
na šestih  tekmah lige prvakov 
naredil le deset napak.

 Foto: Simon Maljevac
Kanalski libero Jani Kovačič je na šestih tekmah lige prvakov naredil le deset napak.  Foto: Simon Maljevac

LJUBLJANA > Slovenski državni prvak je nastope v letošnji sezoni elitnega evropskega klubskega odbojkarskega tekmovanja sklenil po skupinskem delu z dvema zmagama in štirimi porazi. To je ACH Volleyju v skupini D prineslo pet točk in četrto mesto, kar ni bilo dovolj za nadaljevanje evropske sezone v pokalu CEV. Tja se je z dvema točkama več in tretjim mestom uvrstila romunska Craiova.

Ljubljančani so se od elite poslovili častno. V Stožicah so se nazadnje dve uri in 20 minut trdo borili in s 3:2 premagali najboljšo ekipo skupine D, zvezdniško Modeno, ki je v ožjem krogu favoritov za evropsko krono. Italijani so si sicer že pred prihodom v Ljubljano zagotovili prvo mesto v skupini, a ugleda niso želeli razprodajati. Igrali so zavzeto, poznalo pa se je, da so z večjim zaupanjem rezervistom želeli nekoliko odpočiti prvo postavo pred zelo zahtevnim evropskim in italijanskim nadaljevanjem sezone.

“Menim, da smo odigrali borbeno tekmo in pokazali, da se lahko kosamo tudi s tako kakovostnim tekmecem, kot je Modena,” je po koncu tekme za povedal libero prve postave ljubljanske zasedbe, Kanalec Jani Kovačič, ki se je po igranju za zamejsko Posojilnico Dob in francoski Cannes vrnil v domovino.

Zasedba trenerja Zorana Kedačiča je prvi vrhunec forme načrtovala že za jesenske kvalifikacije lige prvakov, dobro pa se je držala tudi v nadaljevanju, saj je v gosteh Modeni odščipnila točko, doma pa premagala romunsko Craiovo. Ob izjemno močnem poljskem Belchatowu je realna pot v evropsko nadaljevanje ACH Volley vodila le prek zmage nad Craiovo v Romuniji, a Slovencem ni uspelo.

“S svojimi igrami proti močnim evropskim tekmecem sem zadovoljen. Moštveno pa bi lahko iztržili več. Predvsem lahko obžalujemo poraz na gostovanju v Romuniji, kjer smo pustili dragocene točke v boju za tretje mesto,” je dodal 24-letni Kanalec.

Pred Janijem Kovačičem so še glavni cilji sezone - osvojitev prvaka v srednjeevropski in domači ligi ter dvig slovenskega pokala.

Že v soboto ga čaka zaključni turnir najboljše četverice srednjevropske lige v Zagrebu. Tekmeci bodo slovaška Nitra, avstrijski Hypo Tirol in domača Mladost. Kovačič upa, da bo z moštvom osvojil vse načrtovane lovorike: “V Zagrebu si želimo uvrstitve v veliki finale, v katerem bomo napadali zmago. Sledil bo še boj za dvojno krono v domačem prvenstvu in pokalu. Najresnejše tekmece vidim v Calcitu, kranjskem Triglavu in Salonitu.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano