Na vrhu se želijo obdržati

“Izolani naj se kar sprijaznijo z drugim mestom,” malo v šali malo zares sporoča predsednik ŠD Ajdovščine Škou Marko Nagode. Ajdovski nogometaši po jesenskem delu tretje lige zahod krojijo vrh prav z Izolo.

Bodo Ajdovci tudi spomladi imeli razlog za veselje? Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Bodo Ajdovci tudi spomladi imeli razlog za veselje? Foto: Tomaž Primožič/Fpa

AJDOVŠČINA > Optimizem je podkrepil prav razplet zaostale tekme, v kateri so Ajdovci za dober konec koledarskega leta v gosteh s 3:0 premagali Izolane in jih ujeli na lestvici. Moštvi sta na prvem mestu poravnani. Začetek spomladanskega dela sezone je še daleč, a so Ajdovci že zgodaj zavihali rokave. Razlog je bila prijateljska tekma z Olimpijo, 24. januarja, z rednimi pripravami pa so pričeli ta teden. Novinci so trije. Đoša Lazarević (prej Ilirska Bistrica) in Tadej Tomažič (Izola) bosta prinesla izkušnje, Luka Tragin, ki se je nogometno šolal v Gorici, v članski konkurenci pa je branil barve sežanskega Tabora, pa mladostni polet.

Trojica bo okrepila konkurenco, ki bo spomladi dobrodošla tudi ob predvidoma večjem osipu zaradi kartonov in poškodb. Načeta Jure Curk in Andraž Ivanovič v drugem delu bržkone ne bosta pripravljena, preostali, vključno s prvima ajdovskima strelcema v jesenskem delu Valdrinom Kadrijo (11 golov) in Denisom Bergincem (8), pa naj bi bili nared. Trener Jan Vidic, ki je v jesenski polsezoni prvič sedel na klopi članske ekipe, bo tudi spomladi stavil na moštveni pristop.

“Pomembno je, da se bomo dobro pripravili. Poleti smo se še nekoliko privajali eni na druge. Novosti, ki smo jih vpeljali, bo tokrat gotovo lažje sprejeti. Sicer pa sem bil v prvem delu prijetno presenečen nad nogometnim utripom v moštvu in okoli njega. Rezultati so bili le pika na i,” je pojasnil Vidic. Nekdanji nogometaš ajdovskega Primorja bo s svojimi izbranci poskušal uresničiti klubske ambicije, povezane z osvojitvijo prvega mesta in s prebojem v dodatne kvalifikacije za drugo ligo. Obenem pa se Vidic zaveda, da pot do izpolnitve cilja ne bo odprta.

Ajdovci so s 35 zadetki druga najučinkovitejša zasedba v ligi za Izolo (44). Imajo pa tudi drugo najbolj čvrsto obrambo. Na 14 tekmah so prejeli 13 golov, enega več od Brd.

Škou in Izola 30 točk, Jadran Dekani 28, Brda in Bilje 24 ... To je vrstni red v zgornjem delu tretjeligaške lestvice, ki se lahko precej premeša. Spomladi bo v igri 39 točk, do konca pa je še 13 krogov. V trikrožnem tekmovalnem sistemu bodo pomembni že uvodni štirje, ki bodo določili izhodišča in razpored za zadnjo tretjino prvenstva. V spomladanskem nadaljevanju bodo Ajdovci v derbiju kroga 22. marca gostili dekanski Jadran. “Potem nas čakata vselej neugodni gostovanji v Cerknici in Ilirski Bistrici, ki lahko prineseta precej dobropisa, a lahko po drugi strani tudi pokvarita izhodišča. Prve tri ekipe smo si točkovno zelo blizu, tudi Brda in Bilje se lahko s pozitivnim nizom vključijo v boj za vrh. Ne nazadnje je že jesenski del pokazal, da ni nepremagljivih, oziroma da lahko vsaka ekipa užene tekmeca,” je povedal Vidic.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano