Na vrhu kar trije

Gostovanje pri Lokateksu Trati se balinarjem Luke Koper ni izšlo po željah. Na vrhu superligaške lestvice so zdaj tri moštva, kar zgovorno priča o izenačenosti prvenstva.

Po visokem porazu v derbiju koprski balinarji niso bili posebej 
razpoloženi. Foto: Simona Maljevac
Po visokem porazu v derbiju koprski balinarji niso bili posebej razpoloženi. Foto: Simona Maljevac

ŠKOFJA LOKA > Čeprav so se na sobotni dvoboj na Gorenjsko odpravili optimistično razpoloženi, pa je bilo vendarle nerealno pričakovati, da bi Koprčani svoj niz neporaženosti še podaljšali. Močna gorenjska zasedba je pričakovano zaigrala na polno in že med uvodnimi klasičnimi igrami je postalo jasno, da bodo Koprčani težko iztržili pozitiven rezultat. Domače vodstvo s 6:2 sta s prepričljivima zmagama v hitrostnem zbijanju še dodatno oplemenitila Uroš Vehar in Goran Vujanović, po porazih Koprčanov Tonija Trobca in Davida Franka v natančnem zbijanju pa je dokončno postalo jasno, da bodo točke ostale doma. V končnici dvoboja so gostje slavili le še v štafeti in igri dvojic, tako da so se domov vrnili z visokim porazom in zaradi slabšega količnika ostali brez prvega mesta.

S Škofjeločani in Koprčani so se na vrhu lestvice izenačili Portorožani, ki še naprej pridno zbirajo točke tako doma kot v gosteh. V soboto so slavili v domači dvorani proti Košancem, ki so se izkazali kot žilav tekmec. Po zmagah Marka Škerjanca in Nikole Đorđevića v “brzincu” so domačini sicer povedli z 9:3, a so se gostje vrnili v igro po zaslugi Ivana Urha in Aleša Zege. Obračun štafet je pripadel domačinom, ki so bili dovolj zbrani tudi v zadnjih minutah tekme in z zmago z 18:8 skočili na drugo mesto.

Pomembne točke so na gostovanju v Novi Gorici osvojili Kobjeglavci, ki se očitno pobirajo po slabem jesenskem delu. Že v uvodnem nastopu v novem dresu je s 40 točkami v hitrostnem zbijanju zablestel Matija Povh, ki je tako hitro potrdil, da bo za Hrast dobrodošla okrepitev. Nerazpoloženi domačini so po izenačenem začetku v tehničnih disciplinah ostali povsem praznih rok, tako da jim tudi boljša igra v zadnjih klasičnih igrah ni prinesla veselja.

Precej bolj dramatično je bilo v Sežani, kjer je Skala proti ljubljanskemu Krimu sredi dvoboja povedla že z 12:4, nato pa sta Simon Požar in Žiga Merslavič s porazom v štafeti zamudila priložnost, da bi predčasno rešila vprašanje zmagovalca. Na srečo domačih navijačev je mirne živce ohranila izkušena dvojica Robert Dekanj-Gordan Ozbič in potrdila pomembno zmago Kraševcev.

Superliga, 8. krog - Lokateks Trata : Luka Koper 20:6, Skala Sežana : Krim 14:12, Agrochem DU Šempeter : Hrast 10:16, Antena Portorož : Košana 18:8.

Vrstni red: Lokateks Trata, Antena Portorož in Luka Koper 13, Hrast in Skala 6, Krim in Agrochem DU5, Košana 3. SM


Najbolj brano