Na silo ne gre

Člansko ekipo Rokometnega društva Koper 2013 v naslednjih treh tednih čakajo tri tekme, ki bodo krojile razplet končnice za prvaka. V dvobojih s Celjani, Velenjčani in Ribničani bodo največ štele izkušnje, ki jih ima v koprskem moštvu največ kapetan Uroš Rapotec.

Uroš Rapotec ostaja eden ključnih igralcev še vedno obetavne koprske ekipe. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Uroš Rapotec ostaja eden ključnih igralcev še vedno obetavne koprske ekipe. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Uroš Rapotec igra že svojo trinajsto sezono v prvi slovenski rokometni ligi, z odnosom do igre pa je bil vedno za zgled soigralcem v rumeno-modrih dresih. Čeprav kapetana članske ekipe RD Koper 2013 zadnji poraz v Škofji Loki še vedno skeli, je z mislimi že pri sobotni tekmi, ko v dvorano Bonifika prihaja Celje. “V Škofji Loki smo že jeseni izgubili, tokrat pa vso tekmo nismo našli našega ritma. Delali smo napake, predvsem v napadu, preveč je bilo izgubljenih žog in zgrešenih 'zicerjev'. Gostitelje smo lovili, močno smo si želeli zmage, a na koncu smo bili preveč živčni, pokopale pa so nas lastne napake. Upam, da je šlo le za slab dan in da se bomo iz tega kaj naučili. Na silo pač ne gre,” je pojasnil Rapotec. Zaveda se, da bo proti državnim prvakom iz Celja še teže.

“Končno četrto mesto v prvenstvu smo si pravzaprav že zagotovili, zato moramo predvsem igrati bolj sproščeno. Na zadnjih dveh tekmah smo bili preveč napeti, kar se je poznalo na igrišču. Delali smo napake, ki jih običajno nismo vajeni. Prihaja tekma s Celjani, v kateri so gostje absolutni favoriti. Vemo, za kako kakovostno ekipo gre, kar šest igralcev Celja se tudi ponaša z bronasto medaljo Slovenije z zadnjega svetovnega prvenstva. Tekmo moramo odigrati bolj sproščeno in ne ponavljati napak iz Škofje Loke,” pravi koprski kapetan.

“Treniram skorajda enako kot vsi moji mlajši soigralci, od nekaterih tudi več. Dokler se bom tako počutil, bom tudi igral.”

Koprčani so imeli med dosedanjim potekom sezone precej zdravstvenih težav, katerih pa očitno še ni konec, saj v Škofji Loki nista igrala Jure Vran in Jan Gorela.

Tudi Uroš Rapotec se zaveda, da leta minevajo in sčasoma vse postaja čedalje teže. “Dokler lahko tečem, je vse v redu. Se pa počasi pozna, da po tekmah oziroma treningih potrebujem več časa za regeneracijo. A se ne dam. Treniram skorajda enako kot vsi moji mlajši soigralci, od nekaterih tudi več. Dokler se bom tako počutil, bom tudi igral,” je dejal 32-letni levokrilni igralec, ki sicer opravi tudi veliko dela v obrambi. Tako bo tudi v soboto proti Pivovarni Laško, ki se bo po tesni poletni zmagi v superpokalu prvič v sezoni pomerila s Koprom.

“Čeprav so Celjani magnet za gledalce in je tudi za nas igralce poseben motiv igrati proti taki ekipi, je bilo prvenstvo tudi brez Celjanov in Velenjčanov zanimivo. Tudi končnica, v katero smo vstopili z enakim številom točk, bo še napeta. Mi se v soboto zagotovo ne bomo predali, borili se bomo do konca, zato upam, da si bo čim več gledalcev prišlo ogledat tekmo. Mislim pa, da slovenski mediji rokometu posvečajo premalo pozornosti, sploh po letošnji bronasti medalji na svetovnem prvenstvu,” je pogovor sklenil Rapotec.

SANDI JERMAN


Najbolj brano