Na prvem smukaškem treningu Mazejeva osma

Po začetnih težavah z vremenom so prireditelji svetovnega prvenstva v alpskem smučanju včeraj izpeljali prvi načrtovani trening smukačic. Najhitrejša v Beaver Creeku je bila domačinka Stacey Cook, najboljša slovenska smučarka Tina Maze je imela osmi izid.

Tina Maze je bila na včerajšnjem treningu smuka osma. Foto: STA
Tina Maze je bila na včerajšnjem treningu smuka osma. Foto: STA

BEAVER CREEK > Na treningu so nastopile še tri slovenske smučarke, Ilka Štuhec je bila 12.

Stacey Cook je za devet stotink ugnala Švicarko Laro Gut in Norvežanko Ragnhild Mowinckel. Na četrtem mestu je trening končala največja domača zvezdnica Lindsey Vonn, zaostala je 62 stotink. Na treningu je v sicer sončnem vremenu tekmovalke motil močan veter.

Najboljša slovenska smučarka je SP začela z osmim časom treninga, imela pa je sekundo in 18 stotink zaostanka. Poleg Mazejeve so na uvodnem dejanju prvenstva nastopile še Ilka Štuhec, Vanja Brodnik in Anja Bucik. Štuhčeva je imela 12. dosežek (+1,58), Brodnikova je bila 32. (+4,62), Bucikova pa 45., predzadnja med tekmovalkami, ki so uspešno končale trening (+11,38).

Vreme jo je ameriškim prirediteljem prvič zagodlo, še preden se je tekmovanje uradno začelo. Zaradi odstranjevanja novozapadlega snega s proge so prvi trening ženskega smuka prestavili za dve uri, na 21.30 po srednjeevropskem času.

Po včerajšnjem treningu se SP v torek začenja tudi po tekmovalni plati, podelili bodo komplet medalj v ženskem superveleslalomu, kjer bo Mazejeva branila naslov iz Schladminga 2013. Start je predviden ob 19. uri po slovenskem času.

STA


Najbolj brano