Na prizorišče kar s čolnom

V Portorožu so s sobotnimi finali uspešno spravili pod streho mednarodni turnir odbojke na mivki Vzajemna Portorož Open 2017. V sklepni del tekmovanja so se uvrstile štiri slovenske dvojice, med katerimi sta najbolje igrali aktualni državni prvakinji Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik, ki sta bili četrti. Pri ženskah je zmagala poljska dvojica Gromadowska-Kociolek, pri moških pa češka Perusic-Schweiner.

Tjaša Jančar v elementu na turnirju v Portorožu. Foto: Veronika Malačič
Tjaša Jančar v elementu na turnirju v Portorožu. Foto: Veronika Malačič

PORTOROŽ > Na treh igriščih na osrednji plaži in dveh igriščih v marini so v kvalifikacijah in glavnem delu turnirja od četrtka do sobote tekmovale odbojkarske dvojice iz Slovenije, Češke, Italije, Avstrije, Poljske, Hrvaške, Slovaške, Madžarske in Izraela. Slabe vremenske napovedi in opozorila vremenoslovcev o močnih neurjih z nalivi in vetrom se med sobotnimi tekmami niso uresničili in organizatorjem iz Volley cluba Portorož je uspelo izpeljati drugi mednarodni turnir Vzajemna Open. Prireditelji so za letošnjo popestritev turnirja poskrbeli z dvema igriščema v marini, do katerih so nastopajoče vozili kar s čolnom.

V glavnem delu turnirja je nastopilo sedem slovenskih dvojic. Pri ženskah so se z mednarodno konkurenco pomerile letos odlični Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik, ki sta konec julija na državnem prvenstvu odbojke na mivki osvojili naslov državnih prvakinj, tretjeuvrščeni z DP Špela Morgan in Tajda Lovšin, Ana Skarlovnik in Jelena Pešić ter Nina Kontrec in Mojca Pene, ki sta si nastop v glavnem delu turnirja priigrali v četrtkovih kvalifikacijah. V moškem glavnem delu turnirja pa so gledalci spremljali aktualna državna prvaka Danijela Pokeršnika in Tadeja Boženka, obetavna domača igralca Aleksandra Dulaia in Manuela Grünvalda ter državna podprvaka Jerneja Potočnika in Vida Jakopina, ki sta se prebila prek kvalifikacij.

Po petkovem začetku so se štiri slovenske dvojice uvrstile v sklepni del tekmovanja. Prvi sta v soboto morali priznati premoč močnejšima nasprotnicama, kasnejšima dobitnicama bronaste medalje, mladi domačinki Špela Morgan in Tajda Lovšin, ki sta osvojili sedmo mesto. Edina Slovenca, ki sta se uvrstila v sobotni del tekmovanja, Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk ter ženska naveza Ana Skarlovnik-Jelena Pešič sta po uvrstitvi v četrtfinale izgubili in osvojili dve peti mesti. Aktualni državni prvakinji Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik sta se ob najglasnejši podpori s tribun in z dobro igro uvrstili v polfinale. Žal sta Slovenki tesno izgubili obe zadnji tekmi. V polfinalu sta bili z 2:1 (17, -15, 12) boljši Slovakinji Strbova in Dubovcova, kasnejši dobitnici srebrne medalje, v tekmi za bron pa Čehinji Dostalova in Rehackova z 2;1 (19, -15, 15). V finalu je po zmagi z 2:1 (11, -18, 13) nad Slovakinjama slavila poljska naveza Gromadowska- Kociolek.

Pri moških je v finalu češka naveza Perusic-Schweiner z 2:0 (17, 19) premagala italijanski par Rossi-Caminati. NR


Najbolj brano