Na povratno tekmo s +18

Ponedeljkov prvi obračun četrtega kroga pokalnega tekmovanja se je v športni dvorani v Luciji končal po željah košarkarjev Portoroža, ki bodo prihodnji teden na povratni tekmi v Grosupljem branili 18 točk prednosti.

Branilec Portoroža Jan Barbarič je še drugič zapored postal 
najkoristnejši igralec kroga prve SKL. Foto: Simon Maljevac
Branilec Portoroža Jan Barbarič je še drugič zapored postal najkoristnejši igralec kroga prve SKL. Foto: Simon Maljevac

LUCIJA > Precejšnja kakovostna razlika med edinim primorskim košarkarskim prvoligašem in drugoligašem z obrobja Ljubljane je bila vidna od prve minute srečanja, v uvodnih desetih minutah pa so si Portorožani že priigrali lepo prednost. V drugi četrtini je zbranost v domačem moštvu malce padla, tako da so gostje ob številnih zgrešenih zicerjih domačih centrov ponovno ujeli priključek. A do popolnega preobrata vendarle ni prišlo.

Branilec Portoroža Jan Barbarič je še drugič zapored postal najkoristnejši igralec kroga prve SKL. Po odlični predstavi proti Hopsom je mladi reprezentant blestel tudi na gostovanju pri Lastovki v Domžalah, kjer je bil z 28 točkami, osmimi skoki, štirimi osvojenimi žogami in tremi podajami najbolj zaslužen za pomembno zmago portoroške ekipe.

Po glavnem odmoru je s strelsko serijo nadaljeval Alen Hodžić, izkupiček sta popravila tudi Nejc Buda in Jure Besedić. V zadnjih minutah se je prebudil še Jan Barbarić in Portorožani se bodo na torkovo povratno srečanje odpravili z lepo prednostjo. “Nekajkrat smo si priigrali dokaj visoko vodstvo, a se nismo uspeli popolnoma odlepiti. V končnici smo zaigrali bolj odločno in vendarle prišli do prepričljive zmage. Fantje so prikazali preveč nihanj, kar bomo skušali odpraviti do naslednjih tekem,” je po dvoboju dejal domači strateg Konstantin Subotić, ki je na parket poslal tudi povratnika Aleksa Cvetičanina. Za gostitelje so koše dosegli: Hodžić 20, Barbarič 16, Besedič 15, Buda 12, Karavdić 8, Zupan 4, Đekanović 4, Borse 4, Petrović 3. SM


Najbolj brano