Na poti vrnitve med najboljše

V Košani bodo z zanimanjem spremljali novo sezono v balinarski superligi, saj ima njihova prva ekipa lepe možnosti, da se prihodnje leto ponovno znajde v najmočnejši konkurenci.

Balinarji Košane bodo na vrhu prvoligaške lestvice prezimili z 
lepo prednostjo.
Balinarji Košane bodo na vrhu prvoligaške lestvice prezimili z lepo prednostjo. 

KOŠANA > S popolnim izkupičkom v šestih odigranih krogih jesenskega dela tekmovanja v zahodni skupini prve balinarske lige so si Košanci priigrali odlično izhodišče pred spomladanskim nadaljevanjem prvenstva. Začeli ga bodo s štirimi točkami naskoka pred najbližjimi zasledovalci iz Ilirske Bistrice in Kopra. V vasi, kjer se lahko pohvalijo z več kot 30-letno balinarsko tradicijo, so navdušeni s predstavami prve ekipe in se nadejajo vrnitvi v elitno druščino.

“V prvi ligi smo že stalnica, pred leti pa se nam je že uspelo prebiti tudi v superligo, iz katere smo po dveh sezonah izpadli. Letošnji prvi del prvenstva se nam je izšel po željah, saj smo osvojili maksimalno število točk. Naši rezultati imajo še večjo vrednost ob dejstvu, da smo kar štirikrat gostovali. Ker smo zaradi dežja eno tekmo odigrali v pivški dvorani, smo v domači Košani igrali le enkrat. Ekipa se je odlično dopolnjevala in vsak posameznik je prispeval pomemben delež. Računali smo na uvrstitev v zgornjo polovico lestvice, a se nam ob ugodnem spomladanskem razporedu odpirajo nove možnosti,” je pojasnil vodja moštva Aljoša Morelj, ki skupaj z očetom Franetom in bratom Erikom ter Andrejem in Renatom Kastelicem, Ivanom Urhom, Danetom Milavcem, Silvom Spinellijem in Andrejem Krebljem že desetletje tvori ogrodje izkušene ekipe.

Košanci se trenutno lahko pohvalijo kar s tremi članskimi, žensko ter ekipo dečkov, tako da imajo v klubu kar 70 aktivnih tekmovalcev. Videm Košana letos nastopa v drugi državni ligi, kjer s tremi zmagami v šestih tekmah zaseda zelo solidno četrto mesto, balinarke se redno udeležujejo turnirjev in nastopajo v območni ligi, medtem ko dečki tekmujejo v prvi državni ligi, kjer so trenutno uvrščeni na peto mesto.

Največja želja vseh košanskih balinarjev pa ostaja streha nad glavo, saj so v primeru dežja obsojeni na igranje domačih tekem v Pivki in Postojni, kjer pa imajo ob koncih tedna že tako natrpan razpored. Tako ob treningih in tekmah veliko naporov vlagajo tudi v pogovore s pristojnimi organi, ki bi lahko z investicijo v pokrit objekt prispevali k nadaljnjemu razvoju balinanja v Košanski dolini.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano