Na polno od prve minute

Po dolgih 52 dneh bodo košarkarji Portoroža ponovno odigrali prvenstveno tekmo v domači dvorani. Drevi ob 20. uri jim v goste prihaja izkušena ekipa Šenčurja, ki na lestvici lige Telemach trenutno vodi.

Za želeni odpor vodilni ekipi lige  bodo morali moči strniti prav 
vsi v portoroški ekipi. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Za želeni odpor vodilni ekipi lige bodo morali moči strniti prav vsi v portoroški ekipi. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA > Štiri zaporedna prvenstvena gostovanja so Portorožanom prinesla polovičen izkupiček, po skoraj dveh mesecih “izgnanstva” pa je spet napočil čas za lov prvenstvenih točk pred svojimi navijači. Ti so lahko obračun med ladjarji in Šenčurjani spremljali že pred tednom dni, ko se je prvi dvoboj petega kroga pokalnega tekmovanja končal z neodločenim izidom, kar je dober obet pred današnjim obračunom.

V lovu na pozitiven rezultat se bodo domačini morali izogniti “dremežu” v prvi četrtini, ki jih je na prejšnjih tekmah drago stal. Na sobotnem gostovanju v Domžalah so tako v prvih desetih minutah dosegli le 14 točk, pred tem v Laškem vsega osem, nič kaj učinkoviti pa niso bili niti v uvodnem delu že omenjenega pokalnega dvoboja proti Gorenjcem, saj so prvo četrtino sklenili z enajstimi doseženimi točkami. Omenjene težave se zavedajo tudi igralci, ki obljubljajo, da bodo tokrat že od prve minute zaigrali na polno in skušali z visokim ritmom streti odpor izkušenih gostov.

Ti so v prvih devetih prvenstvenih tekmah doživeli le en poraz in so na odlični poti, da si predčasno zagotovijo mesto v ligi za prvaka. V prvenstvu dosegajo več kot 86 točk na tekmo, kar zgovorno priča o njihovem napadalnem potencialu. V Lucijo kljub visoki povprečni starosti prihajajo dokaj sveži, saj jim je sobotni dvoboj proti praktično mladinski ekipi obubožane Elektre služil zgolj za ogrevanje in podiranje strelskih rekordov (124:61). Glede na to, da se bosta moštvi v letošnji sezoni pomerili še tretjič, večjih skrivnosti ni. Trener Portoroža Konstantin Subotić, ki bo, kot kaže, lahko računal na vse igralce, pa si želi, da bi njegovi varovanci v napadalnih akcijah zadržali zbranost in natančnost: “Šenčur se je v zadnjih tednih še dodatno okrepil, kar za nas pomeni dodatno težavo. V zadnjih tekmah smo bili v obrambi solidni, tokrat pa moramo temu dodati še boljšo realizacijo v napadu. Ritem je naporen, vendar nam želje in motivacije ne manjka. Nikakor ne smemo dovoliti, da nam gostje vsilijo svoj ritem igre. Konkurenčni moramo biti v skoku in biti disciplinirani vso tekmo. V domači dvorano smo že večkrat potrdili, da smo lahko neugodni tudi za najboljše ekipe in upam, da nam bodo tokrat priskočili na pomoč tudi navijači, saj bi bila njihova podpora več kot dobrodošla.”SIMON MALJEVAC


Najbolj brano