Na koprskem Festivalu borilnih veščin mojstri iz vsega sveta

Društvo borilnih veščin Ju-Jitsu Obala je ob svoji deseti obletnici delovanja konec tedna v koprski Areni Bonifika izvedlo prvi Festival borilnih veščin v slovenski Istri. Predstavilo se je več kot 20 društev, dopoldne pa so se lahko vsi zainteresirani na seminarju učili in spoznavali nove tehnike raznolikih borilnih veščin. Seminarja in festivala se je udeležilo skoraj tisoč obiskovalcev, so sporočili iz društva.

Društvo borilnih veščin Ju-Jitsu Obala je ob svoji deseti 
obletnici delovanja konec tedna v koprski Areni Bonifika 
izvedlo prvi Festival borilnih veščin v slovenski Istri. Foto: Picasa
Društvo borilnih veščin Ju-Jitsu Obala je ob svoji deseti obletnici delovanja konec tedna v koprski Areni Bonifika izvedlo prvi Festival borilnih veščin v slovenski Istri. Foto: Picasa

KOPER > Dopoldanski seminar je potekal v duhu učenja novih tehnik borilnih veščin, kjer so več kot 120 učencem pod okriljem mednarodne zveze ADIA predavali priznani mojstri iz številnih držav, ki so pripotovali iz Italije (Fabrizio Moresan, Nicola Cortellino, Bruno Mara, Tiziano Busnardo), Maroka (Ali Arif), Švedske (Mirče Opeloski), Madžarske (Istvan Nagy-Hinst), Francije (Daniel Blanchet, Christian Saguer) in Srbije (Borko Radovanović).

Popoldne so se jim pridružili še preostali mojstri iz Slovenije in drugih koncev sveta, celo s Kitajske (mojster borilnih veščin Wu Haifang je Istro obiskal pod okriljem Konfucijeve učilnice Koper Univerze na Primorskem). S svojimi učenci so na festivalu pričarali pravi spektakel. Občinstvo si je lahko ogledalo široko paleto borilnih veščin: Ju Jitsu, Wudang Pai Kung Fu, filipinski Kali, Close Combat, Karate, Aikido, realni Aikido, Judo, Shaolin kunf fu, Tekishin Ryu in Taijiquan, s 160 nastopajočimi vseh starosti, so sporočili iz društva.

NR


Najbolj brano