Na generalki pred SP najboljši Avstrijka in Japonka, Rogljeva četrta

Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz in Japonka Sara Takanashi sta si na drugi tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih na Ljubnem ob Savinji razdelili zmago, obe sta zbrali 244,9 točke. Tretja je bila Američanka Sarah Hendrickson (243,8). Od Slovenk je najvišje končala Špela Rogelj (242,7), pristala je na četrtem mestu.

Od Slovenk je najvišje končala Špela Rogelj na četrtem mestu. Foto: STA
Od Slovenk je najvišje končala Špela Rogelj na četrtem mestu. Foto: STA

LJUBNO OB SAVINJI > Maja Vtič (231,4) je bila sedma, Eva Logar (217,5) 18., Katja Požun (216,0) 19., Urša Bogataj (210,7) pa 22.

Tekmo sta po prvi seriji končali Anja Sršen na 35. in Anja Javoršek na 39. mestu. V tej je sicer bila najboljša Sara Takanashi pred Danielo Iraschko-Stolz in Sarah Hendrickson. Špela Rogelj je bila peta, Vtičeva šesta, Logarjeva 12., Požunova 14., Bogatajeva pa 23.

V kvalifikacijah so bile prekratke Anja Tepeš, Barbara Klinec in Anita Seretinek.

Na prvi tekmi v soboto je slavila Sara Takanashi pred Danielo Iraschko-Stolz in Sarah Hendrickson. Najboljša Slovenka je bila Maja Vtič na šestem mestu. Špela Rogelj je bila sedma, Katja Požun deveta, Eva Logar 16., Urša Bogataj pa 22.

Tekmi v Zgornji Savinjski dolini sta bili zadnji tekmi deklet pred svetovnim prvenstvom, ki se bo začelo v sredo v Falunu. Skakalke se bodo za medalje pomerile v petek. Do konca sezone je nato le še sklepna tekma svetovnega pokala, ki bo 13. marca v Oslu.

STA


Najbolj brano