Na deski najboljši Matjaž Puh

Osma regata Piranja je kljub nič kaj obetavni vremenski napovedi privabila kar trideset jadralcev na deski in 48 veslačev na deski stoje ali suparjev.

Regata veslačev na deski stoje je pritegnila veliko pozornosti.
Regata veslačev na deski stoje je pritegnila veliko pozornosti. 

PORTOROŽ > Regata je v organizaciji JK Pirat iz Portoroža potekala v soboto. Tekmovalci so se pomerili na regatnem polju v Piranskem zalivu, nato pa nadaljevali druženje na večernem srečelovu.

Jadralci na deski so startali pred JK Pirat in v močnem vetru jadrali do Portoroža, Pirana in nazaj. Razmere so bile odlične tudi za tiste, ki niso imeli najsodobnejše opreme. Ker želijo ohranjati tradicijo, organizatorji že več let vabijo tudi tiste, ki še vedno jadrajo na starih deskah s trikotnimi jadri iz osemdesetih let prejšnjega stoletja.

Najboljši s staro opremo, Janko Pristušek, je regato končal na skupno tretjem mestu. Prvi je bil tudi letos Matjaž Puh iz domačega JK Pirat, drugi pa Alan Železnik, vodja ŠD Keka. Med ženskami je bila najboljša Martina Jerman (JK Umag). Druga je bila Sandra Rogič iz JK Pirat, tretja pa Martina Juriševič iz Keke.

Na startu veslačev na deski stoje se je poleg najboljših, ki tekmujejo tudi za slovenski pokal, zbrala raznolika množica rekreativnih ljubiteljev tega vse bolj priljubljenega športa. Ob glasnem spodbujanju precejšnje množice gledalcev so veslali mimo portoroškega pomola in obrnili pred marino. Tako kot lani se je tudi tokrat najbolje odrezal Bojan Bernard (senior, SUP klub). Le nekaj sekund za njim je v cilj priveslal Rok Puvar (ŠD Keka), tretji pa je bil Tomaž Jensterle (Ujemi ravnotežje). Najhitrejša v ženski konkurenci je bila Neža Jarc (ŠD Supklub). Druga je bila Natalija Fon (senior, SUP klub), tretja pa Kimi Zupančič (ŠD Keka).

TA


Najbolj brano