Na člansko DP po odličje

Prvi lopar namiznoteniškega kluba Letrika iz Vrtojbe, Ludvik Peršolja, je najboljši primorski igralec v domačem prvenstvu, kjer Letrika zaseda četrto mesto. Pri 19 letih bo napadal tudi odličje na posamičnem članskem prvenstvu.

Ludvik Peršolja je prvi igralec Letrike. Foto: Igor Mušič
Ludvik Peršolja je prvi igralec Letrike. Foto: Igor Mušič

VRTOJBA > Na sobotnem primorskem derbiju v Vrtojbi (na tamkajšnjem parketu je tudi zrasel) je Ludvik Peršolja v dresu Letrikez Arrigonijem opravil to, kar se je od njega pričakovalo. Kot še na mnogih drugih tekmah je dobil vse svoje dvoboje, derbi pa je ocenil:

“Nisem pričakoval, da bo Arrigoni osvojil dve točki. Tega verjetno tudi gostje niso pričakovali. Petrovčič je odigral nekoliko slabše kot običajno, a vsakomur se lahko zgodi slab dan. Na koncu je važna le skupna zmaga.”

> Česa si želite v prvoligaškem polfinalu?

“Želim si, da bi preskočili še eno oviro, kar bi bil izjemen uspeh. Realno je pa težko upati, da bi letos v prvenstvu dosegli še kaj več, kot smo že.”

> Pred polfinalom prve lige je še posamično državno prvenstvo. Kaj pričakujete?

“Prvenstva se že veselim, tudi zato, ker bo nastopal naš vzornik in prvi igralec Bojan Tokić, od katerega se lahko še veliko naučim. Želim si, da bi pokazal največ, kar znam, in da bi ob tem užival. Želim se prebiti do odličja, kar bo sicer zelo težko, saj so najbolj izkušeni igralci vendarle še korak pred mano. Drugače bi moralo biti na državnem prvenstvu mlajših članov. Tam pa bom napadel naslov državnega prvaka.”

> Če bi vam oboje uspelo, bi bili verjetno spet v članski reprezentanci ...

“Bomo videli. Nekaj priložnosti sem že dobil, ta čas pa sem rezerva - tudi zato, ker je manj denarja in je ekipa manjša.”

> Ali imate ambicije, da bi postali poklicni igralec?

“Želja je, ampak nisem še prepričan, oziroma odločen. Malo bi še počakal. Najprej se bo treba uveljaviti v mladi reprezentanci in nekaj doseči prihodnje leto na evropskem prvenstvu. Vmes bo še študij na višji ekonomski šoli. Bomo videli, kako bo šel razvoj. Drugo leto bom že korak bliže odločitvi, vsekakor pa se bo treba odločiti proti koncu študija.”

> Kakšne so vaše razmere za vadbo?

“Dobre. Študiram in živim v Novem mestu, kjer sem član državnega namiznoteniškega centra. Treniram dvakrat dnevno. Urejeno imam bivanje in prehrano. Trener Jože Urh poskrbi tudi za vse prevoze. Z ostalimi igralci v centru se dobro razumem. Moj napredek je že viden. Škoda je le, da nas ni nekaj več. Tako bi bila konkurenca še bolj zanimiva in morda tudi napredek hitrejši.” IGOR MUŠIČ


Najbolj brano