Na Štajersko morda z Ožboltom

Čeprav so velikonočne praznike preživeli na vrhu lige za obstanek, se košarkarji Portoroža v zadnjih dneh niso prepustili samozadovoljstvu, temveč so kovali načrt za zmago v Mariboru.

Jure Močnik
Jure Močnik 

PORTOROŽ > “Končno smo tekmo mirneje končali. Kljub vsemu ni bilo lahko, saj je bil pritisk velik. V prvem delu tekme nismo bili dovolj zbrani v obrambi, medtem ko smo v napadu skozi ves dvoboj dobro zadevali. V nadaljevanju smo bili še bolj angažirani v obrambnih akcijah, kar nam je olajšalo delo v končnici. V takšnem slogu moramo tudi nadaljevati,” se je zadnjega domačega dvoboja proti Elektri spomnil Jure Močnik, ki je bil minulo sredo statistično najboljši posameznik v domačem moštvu. Podobno učinkovita predstava portoroškega organizatorja igre bo dobrodošla tudi na današnjem gostovanju v Mariboru ob 19. uri. “V uvodnih mesecih sezone smo se kar precej lovili, kar je bilo na nek način razumljivo. Tudi sam sem se moštvu priključil šele septembra, zdaj smo se končno ujeli. Lahko nam je žal za poraze v jesenskih mesecih, ki so nas oddaljili od lige za prvaka. Zdaj moramo narediti vse, da ostanemo na prvih dveh mestih in se uvrstimo v četrtfinale, prvenstva,” je dodal Močnik. Trener ladjarjev Konstantin Subotić pravi, da si nastopa v štajerski prestolnici srčno želi tudi kapetan Sašo Ožbolt, ki sicer še ni povsem okreval po poškodbi. Njegovo vrnitev na parket težko pričakuje tudi Močnik: “Med krajšim premorom smo sanirali manjše poškodbe, vsi pa se nadejamo, da se bo v ekipo čim prej vrnil Sašo Ožbolt. Zelo ga potrebujemo, saj nas čaka še sedem tekem v zahtevnem ritmu, zato je vsak košarkar zelo pomemben.”

Po prazničnem premoru se danes nadaljuje tekmovanje v 1. SKL, tako v ligi za prvaka kot v ligi za obstanek. V boju za prvaka je po treh krogih položaj na vrhu precej izenačen s tremi moštvi s po dvema zmagama in enim porazom (Krka, Rogaška in Olimpija).

Portorožani so oba letošnja medsebojna obračuna s Štajerci prepričljivo odločili v svoj prid. Današnja zmaga bi jih še za korak približa uvrstitvi med elitno osmerico. V portoroškem strokovnem štabu še posebej opozarjajo na centrsko linijo Mariborčanov, ki jo je pred kratkim okrepil bolgarski center Tomčo Sokolov, tako da bo čakalo gostujoče velikane zahtevno delo. Izkušeni Močnik upa, da bo Portorož drevi nanizal še šesti zaporedni prvenstveni uspeh in zadržal zmago prednosti pred Heliosom, Hopsi in Šenčurjem: “Po seriji zmag imamo vse v svojih rokah. Mariborčani so v zadnjih tednih okrepili ekipo, zato bo ta tekma povsem nova zgodba. Menim, da je vse odvisno od nas. Lahko premagamo vsakega tekmeca, v primeru slabega dne, pa lahko tudi proti vsakemu izgubimo. Seveda se nadejam, da bomo še naprej premagovali nasprotnike.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano