Na Primorsko le točka Oplasta

V minulem krogu prve lige dvoranskega nogometa so trije primorski prvoligaši skupno osvojili le točko. Priboril si jo je kobariški Oplast. Bronx pričakovano ni bil kos državnim prvakom, Puntar pa očitno čaka trd boj za obstanek.

Kobariški član Litije Borut Ručna (7)  je dvakrat zatresel 
Puntarjevo mrežo. Foto: Igor Mušič
Kobariški član Litije Borut Ručna (7) je dvakrat zatresel Puntarjevo mrežo. Foto: Igor Mušič

TOLMIN > Edina tekma na Primorskem je bila v Tolminu, kjer je boj za obstanek domačega pomlajenega Puntarja podprlo 120 navijačev. Nekaj jih je stiskalo pesti tudi za goste iz Litije, saj tam igrata Tolminec Patrik Čujec in kobariški nogometaš Borut Ručna. Prav Primorca pri tretji ekipi prvenstva sta Puntarjem precej zagrenila večer, saj sta zadela kar trikrat. Nižjim in telesno šibkejšim Tolmincem je zmanjkalo povezanosti v igri, hitrosti in vzdržljivosti. Telesno bistveno močnejši in tehnično boljši gostje so zlahka nadzorovali žogo in zadevali v pravih trenutkih. Tolminska obramba je prvič popustila že v šesti minuti. V tolminske vrste se je po poškodbi sicer z golom vrnil Žiga Vidič, ki pa osamljen v napadu ni mogel bistveno vplivati na razmerja moči.

“Še vedno se nam pozna, da smo povsem nova mlada ekipa. Igra počasi nastaja, a nas zelo tepe, da smo najslabši tam, kjer ne bi smeli biti, v obrambi. Ne vem, kako bi to v kratkem bistveno izboljšali. Denarja za okrepitve ni, če sem pa težava jaz, sem pripravljen takoj prepustiti mesto drugemu,” je po tekmi povedal tolminski trener Matej Kavčič.

V dresu Litije se je tretjega prvenstvenega gola veselil še lanski nogometaš Puntarja Patrik Čujec: “Malo čudni občutki so me obhajali. Ko sem prišel, me je kar neslo v Puntarjevo slačilnico. Ko se je tekma začela, sem se sicer hitro zbral in dal vse od sebe. Smo v boljši formi. Izkoristili smo svoje priložnosti, Puntar pa jih ni. Vesel sem, da imam v Litiji že veliko minutažo in da zadevam.”

Derbi kroga je bil v Mariboru, kjer državni prvak škofijskemu Bronxu ni dovolil presenečenja. Primorci so se sicer solidno upirali. Marko Hrvatin je izenačil, v nadaljevanju pa je z zadetkom priključek k favoritu (4:3) še ujel Nik Zajc. Žal so Škofjoti tik pred odmorom prejeli zadetek, dva gola zaostanka pa sta bila proti tako dobremu tekmecu preveč.

“Žal smo imeli premalo razpoloženih igralcev za ugodnejši rezultat. Točke bomo iskali na naslednji domači tekmi,” je ob koncu povedal strateg Bronxa Dino Krivičič.

Kobariški Oplast je pri novincu v ligi v končnici tekme zapravil zmago. Prvi je povedel in imel ves čas pobudo, kljub tesnemu zasledovanju Štajercev. Nazadnje je Oplast po drugem golu Anžeta Široka vodil s 3:2, v živčni končnici pa je KMN Tomaž uspel izenačiti. Kobariški trener Saša Leban je tekmo ocenil: “Začeli smo dobro. Škoda, da nismo zadeli še večkrat. Potem se je po naših napakah Tomaž vrnil v igro, mi pa smo po izključitvi ostali brez vratarja. Nismo še pravi, moramo se dvigniti.“

> Prva SFL, 5. krog - Maribor : Bronx 6:4(5:3); strelci - 1:0 Fideršek (5), 1:1 Hrvatin (6), 2:1 Fetič (7), 3:1 Hasanbegović (8), 3:2 Grželj (11), 4:2 Hasanbegović (12), 4:3 Zajc (13), 5:3 Totošković (19), 6:3 Totošković (30), 6:4 Radišković (31); Sevnica : Benedikt 4:2 (2:0), Tomaž : Oplast 3:3(1:2); strelci - 0:1 Širok (5), 0:2 Kos (6), 1:2 Goričan (20), 2:2 Školiber (27), 2:3 Širok (30), 3:3 Goričan (30); Puntar : Litija 1:5(0:2); strelci - 0:1 Šturm (6), 0:2 Ručna (16), 0:3 Šturm (23), 1:3 Vidič (28), 1:4 Čujec (31), 1:5 Ručna (40); Dobovec : Zavas Siliko 4:6 (2:4).

Vrstni red - Maribor 13, Sevnica 12, Litija 11, Bronx 9, Oplast 7, Zavas 6, Benedikt, Tomaž po 4, Dobovec, Puntar po 3.

STA, IM


Najbolj brano