Na Poljsko in v Domžale

Spremembe so v taboru Nogometnega društva Gorica na dnevnem redu. Zdaj je že jasno, da bosta Dejan Žigon in Amedej Vetrih zamenjala klubske barve.

Amedeja Vetriha (z žogo) bodo v Novi Gorici pogrešali. Foto: Leo Caharija
Amedeja Vetriha (z žogo) bodo v Novi Gorici pogrešali. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Če ne bo zapletov, bosta danes podpisala pogodbi z novima delodajalcema. Dejan Žigon se bo bržkone preselil k enemu od drugoligašev na Poljsko, s katero se je ob prvem odhodu v tujino spogledoval že pred dvema letoma, ko se je mudil na preizkušnji pri prvoligašu Kielcah. Amedej Vetrih pa naj bi še naprej igral na slovenskih zelenicah, a v dresu Domžal. O odhodih dveh nosilcev igre v novogoriški zasedbi iz pretekle prvenstvene sezone se je sicer v zadnjih dneh že ugibalo.

Vrzel je nastala v zvezni vrsti, v kateri se je še spomladi ponujal kar širok nabor rešitev. Poleg Vetriha so novogoriške barve branili še Vykintas Slivka, Nabil Taider in Marshal Johnson. Ne nazadnje je bil na uvodnem treningu v novo sezono prisoten tudi Miha Mevlja, ki pa je kmalu pristal v Bukarešti pri Dinamu. Uprava išče rešitve. Idealno bi bilo če bi ostal Johnson, ki pa ima za zdaj druge načrte. V klubu so tako navezali stik s Cerkljanom Nejcem Praprotnikom, ki je pri Gorici že igral v mladinskih selekcijah in članskem moštvu. Če ne bo drugega izbora, bodo poskušali zakrpati vrzel z izposojo katerega od nogometašev. Se je pa z Novogoričani včeraj dogovoril Izolan Andrej Kotnik.

Modro-bele barve naj bi v prihajajoči sezoni spet branila Uroš Celcer in Miha Gregorič, Nejc Mevlja pa si obeta vnovičen odhod v tujino, tako kot tudi Matija Škarabot, ki bi se utegnil vrniti v Belgijo. V teh dneh naj bi se razrešil status Matije Široka, potem bo bolj jasna slika obrambnega dela ekipe. Strokovnemu štabu sicer povzroča skrbi tudi poškodba roke vratarja Grege Sorčana, ki jo je staknil na pripravljalni tekmi s Šenčurjem. Prvi pregled je pokazal, da ni nič zlomljeno ali natrgano, posledice pa bodo poskušali ublažiti s terapijami.

Na skupnih treningih ni niti napadalca Luke Majcna. Njegov status oziroma pogodba ostajata nerešljiva. Zato pa naj bi se vadbi pridružil Miran Burgić, ki je bil najboljši strelec prve slovenske nogometne lige v sezoni 2005/06, ko je Gorica zadnjič osvojila naslov državnega prvaka.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano