Na Hrvaškem prijeli šefa Dinama

Hrvaška policija je danes znova prijela izvršnega predsednika zagrebškega nogometnega kluba Dinamo Zdravka Mamića in še štiri osebe, so potrdili na policiji in v državnem tožilstvu. Peterico naj bi prijeli zaradi domnevnih nepravilnosti pri transferjih nogometašev, s katerimi naj oškodovali klub za približno 80 milijonov kun (10,5 milijona evrov).

Zdravko Mamić Foto: STA
Zdravko Mamić Foto: STA

ZAGREB > Poleg Zdravka Mamića so davi prijeli njegovega sina in nečaka Maria Mamića in Mislava Mamića, kot tudi menedžerja v športni agenciji ASA Nikkyja Vuksana ter izvršnega predsednika hrvaške nogometne zveze Damirja Vrbanovića.

Zdravko Mamić je ustanovil agencijo Mamić Sport Agency (MSA), ki jo je potem vodil njegov sin Mario Mamić. Agencija je vodila del transferjev nekdanjih nogometašev Dinama. Potem so agencijo preimenovali v ASA, v kateri je menedžer Vuksan.

Hrvaško uredništvo regionalne televizije N1 navaja, da peterico bremenijo združevanja v kriminalno organizacijo, ki naj bi s transferji nogometašev prek čezmorskih, off-shore, podjetij v tujini oškodovala Dinamo za približno 80 milijonov kun med letoma 2004 in 2015.

Iz Dinama so poslali sporočilo za javnost, v katerem so navedli, da prostore kluba preiskujejo pripadniki posebnega policijskega oddelka, ki opravlja preiskave za Urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok). Policisti preiskujejo tudi stanovanja danes prijetih oseb.

Zdravka Mamića in Vrbanovića so prijeli tudi v začetku julija letos zaradi suma podkupovanja in utaje davkov, s katerimi naj bi oškodovali klub in državo za 130 milijonov kun (17,1 milijona evrov). Takrat so prijeli tudi Mamićevega brata Zorana Mamića ter delavca davčne uprave Milana Pernarja. Sredi julija so jih spustili ob varščini.

Zagrebško tožilstvo je konec julija ovadilo Zdravka Mamića tudi zaradi domnevnih groženj menedžerju nogometaša Roberta Murića.

STA


Najbolj brano