Na EP v Franciji bo tudi Super Viktor

Maskoti nogometnega evropskega prvenstva 2016 v Franciji je ime Super Victor, so objavili v programu Telefoot na francoski televiziji TF1. Nasmejanemu fantku superheroju v barvah Francije so ime izbirali obiskovalci spletne strani Evropske nogometne zveze (Uefa).

Super Viktor
Super Viktor 

PARIZ > Obiskovalci so izbirali med tremi predlogi, Driblou, Goalix in Super Victor, zadnji pa je v glasovanju dobil 49 odstotkov glasov. Goalix je dobil 27 odstotkov, preostalih 25 pa Driblou.

Maskota se je svetu prvič javno predstavila 18. novembra na stadionu Velodrome v Marseillu, kjer sta se na prijateljski tekmi pomerila Francija in Švedska.

Euro 2016 bo tretji veliki nogometni turnir na francoskih tleh. Na prvem leta 1984 je bilo maskoti ime Peno, na svetovnem prvenstvu 1998 pa Footix.

Maskota je otrok kot vsi ostali. Rojen je v majhnem mestu v Franciji. Njegov oče je bil dober nogometaš, od malih nog pa je rad igral nogomet s prijatelji. Ni tako dober kot oče, ampak se vselej trudi izboljšati svoje veščine. Najpomembnejše mu je, da se zabava in igra v duhu fair playa, so maskoto opisali na Uefini spletni strani.

Superheroj je postal med igro nogometa s prijatelji, ko je izvedel prosti strel, žogo pa poslal čez ograjo. Med iskanjem je našel staro, magično skrinjo. V njej je našel rdeče ogrinjalo, nove nogometne čevlje in uradno žogo EP 2016. Takoj ko si jih je nadel, je lahko storil veliko novih nogometnih vragolij. Njegova misija na turnirju stare celine bo, da se zabava z navijači s celega sveta in slavi nogomet.

STA


Najbolj brano